avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Cei cu pensie de boala 4 ore trebuie sa plateasca sau ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Cei cu pensie de boala 4 ore trebuie sa plateasca sau nu CAS la 8 ore?

Conform legislatiei in vigoare, cei care lucreaza doar 4 ore trebuie sa plateasca CAS Societate pentru 8 ore. In lege nu se specifica daca cei cu pensie de boala 4 ore trebuie sa plateasca sau nu, CAS la 8 ore?
In lege se vorbeste numai de persoane cu dizabilitati si de pensionari cu limita de varsta, care sunt scutiti de acest lucru.
Va rugam sa specificati cum sa procedam?
Va multumim pentru ajutor.
Ultima modificare: Luni, 28 August 2017
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:54, 29 August 2017
In interpretarea mea, daca pe decizia de pensie pe caz de boala se specifica limitarea capacitatii de munca la 4 ore, nu ar trebui sa se plateasca CAS si CASS in echivalent pentru o baza de calcul de 1450 lei.
Persoanele pensionate de gradul III de invaliditatea nu fac parte din categoria celor exceptati de lege.

Prin urmare, venitul luat în calcul la determinarea bazei lunare de calcul al contribuției de asigurări sociale datorate de angajatori sau persoanele asimilate acestora este salariul minim brut pe țară în vigoare în luna pentru care se datorează contribuția de asigurări sociale, corespunzător numărului zilelor lucrătoare din lună în care contractul a fost activ.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributii sociale obligatorii pentru angajatori salariati norma partiala NegoitaMaria NegoitaMaria As dori sa aflu daca, pentru o persoana pensionata de boala gradul III cu drept de munca de 4 ore , se platesc din luna august 2017 contributii sociale ... (vezi toată discuția)
Og4/2017 contributii angajator contracte timp partial Paula Pala Paula Pala a aparut noua D112 si am testat-o - desi am inteles ca pentru pensionarii angajati part time angajatorul nu trebuie sa plateasca CAS si CASS majorat, in D112 ... (vezi toată discuția)
Se considera vechime la pensie? pacurariu maria pacurariu maria Buna ziua, reducerea timpului efectiv de lucru pe caz de boala de la 8 ore la 4 ore pentru incapacitate temporara de lucru cumulat cu pensia de boala se ... (vezi toată discuția)