a aparut noua D112 si am testat-o - desi am inteles ca pentru pensionarii angajati part time angajatorul nu trebuie sa plateasca CAS si CASS majorat, in D112 se majoreaza la cota pentru salariul minim pe economie.
Este o eroare de soft ANAF sau am inteles eu gresit prevederile ordonantei?
Paula Pala
Bucuresti
Numai pentru persoanele care au calitatea de pensionari pentru limită de vârstă în sistemul public de pensii venitul luat în calcul la determinarea bazei lunare de calcul al contribuției de asigurări sociale datorate de angajatori sau persoanele asimilate acestora este salariul acordat in baza c.i.m.
Pentru pensionarii de gradul III de invaliditate sau cei care beneficiaza de pensia de urmas venitul luat în calcul la determinarea bazei lunare de calcul al contribuției de asigurări sociale datorate de angajatori sau persoanele asimilate acestora este salariul minim brut pe țară în vigoare în luna pentru care se datorează contribuția de asigurări sociale, corespunzător numărului zilelor lucrătoare din lună în care contractul a fost activ, daca salariul acordat este mai mic decat salariul minim brut pe economie.