avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 119 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... transcriere masina
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

transcriere masina

Buna seara
Am si eu o intrebare, pt cine poate sa ma ajute, va rog.
Am vandut o masina unei persoane care nu s-a mai prezentat pt transcriere...mentionez ca am facut contract de vanzare-cumparare si pe certificatul de inmatriculare s-a specificat " instrainat catre...".
Intrebarea mea pt dvs este: ce as putea face sa radiez mesina de pe numele meu si, implicit, sa o scot de la impozit?
Va multumesc anticipat pt raspuns.
Cel mai recent răspuns: andrea.p , utilizator 16:23, 13 Noiembrie 2009
trebuie sa va adresati judecatoriei, de la locul unde era inregistrat autovehiculul vandut la data instrainarii, cu o cerere de chemare in judecata in contradictoriu cu persoana careia i-ati vandut masina.
prin aceasta cerere solicitati sa se pronunte o hotarare judecatoreasca care sa tina loc de act de radiere + cheltuieli de judecata.
dupa ce obtineti aceasta hotarare judecatoreasca, va prezentati cu ea la politie si radiati masina de pe numele dumneavoastra, urmand a fi inscrisa pe numele cumparatorului.
daca mai aveti contractul de vanzare-cumparare a masinii este bine sa-l atasati la dosarul cauzei.
succes!
multumesc mult pt raspuns
inca o intrebare, daca ma puteti ajuta
cat ma costa pe mine aceasta chemare in judecata?
parerea mea este ca sa va prezentati la Directia venituri din cadrul Directiei fiscale( in orase mai mici, la primarie), sa cereti emiterea unui cert.fiscal, prezentand contractul de vanzare cumparare, cartea de identitate a masinii(copie), buletinul dvs. si o fisa unde jos figurati dvs. si pe care tb. sa o semneze cei de la finante, si cu astea mergeti la serv.de inmatriculari sa radiati masina, duceti cert. de radiere la impozite, si cumparatorul nu are decat sa umble cu ea radiata ca il prinde politia!
multumesc mult
pentru promovarea actiunii in instanta trebuie sa achitati o taxa judiciara de timbru la Primarie si sa o depuneti la dosarul cauzei. puteti mai departe sa ve reprezentati si singur.

Alte discuții în legătură

Scoatere de la impozite si taxe a unui autoturism vechi... ela-ela ela-ela Buna ziua Fratele meu a vandut un autoturism in urma cu cativa ani unui coleg si a incheiat un contract de vanzare-cumparare (autentificat la ambasada). Acel ... (vezi toată discuția)
Radiere autoturism vandut fara acte ruxandra-maria ruxandra-maria am vandut un autoturism(la buna intelegere) pt piese de schimb, urmand ca apoi sa facem actele de vanzare -cumparare sau orice altceva sa pot radia ulterior ... (vezi toată discuția)
Radiere autoturism ignat_adi ignat_adi Am avut o masina pe care am vandut-o in ianuarie 2014 cu contract de vanzare cumparare facut de mana fara sa fie inregistrat nicaieri. Cartea de identitate a ... (vezi toată discuția)