avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 204 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... scoatere de la impozite si taxe a unui autoturism ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

scoatere de la impozite si taxe a unui autoturism vechi...

Buna ziua
Fratele meu a vandut un autoturism in urma cu cativa ani unui coleg si a incheiat un contract de vanzare-cumparare (autentificat la ambasada).
Acel coleg, dupa un an sau doi a revandut masina.
La data respectiva fratele meu nu a radiat masina si a ramas in evidente la impozite.
Nu stiu cum sa procedez ca scot acea masina din evidente mai ales ca, dupa cercetari facute, acea masina nu mai exista, iar ultimul cumparator s-a stabilit in strainatate.
Problema este ca fratele meu a decedat
Cum credeti ca se poate proceda?
Ca sunt nelamuriri revin
Multumesc mult

Ultima modificare: Miercuri, 6 Aprilie 2011
ela-ela, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters190226 , utilizator 23:07, 6 Aprilie 2011
Inteleg din economia mesajului ca autoturismul a fost vandut fara a se fi incheiat un contract de vanzare-cumparare pe formular tipizat. Pentru a radia autovehiculul din evidenta politiei si evidenta fiscala de la primarie, in calitate de mostenitor al fratelui dvs. trebuie sa faceti o actiunea civila in justitie pentru constatarea instrainarii autovechiculului, in contradictor cu primul cumparator. Hotararea judecatoreasca tine lor de act de instrainare a autovehiculului si cu aceasta hotarare puteti face radierea din ambele evidente. Deci, va adresati judecatoriei de la locul de domiciliu al primului cumparator, cereti cemarea acestuia in judecata pentru ca instanta sa constate ca fratele dvs i-a vandut masina etc ... si scrieti cum a fost situatia de fapt. Va urez succes !
Sau, daca masina e in tara, abandonata pe la cineva si puteti sa predati caroseria la REMAT, cu chitanta de la REMATputeti face radierea, fara sa mai deschident un proces.
Nu a fost un ctr.tipirat, a fost incheiat un act de vanzare care a fost autentificat de consulul ambasadei (lucra la MAE).
Nu a fost facauta succesiunea, deci nu exista deoacamdata un mostenitor legal.
Din cate stiu masina nu mai exista. Nu am putut da de celalalt cumparator sa pot afla ceva legat macar de caroserie.
Daca este vorba despre un autoturism tranzactionat in Romania cu documente legale,contactati personal serviciul evidenta auto,detaliati situatia
Serviciul respectiv va emite dovada in baza careia autoritatea discala va dispune radierea autoturismului
Autoturismul a fost inmatriculat in tara si dupa un timp vandut in baza unui act de vanzare-cumparare (dactilografiat) autentificat de consulul ambasadei unde lucra.
Cumparatorul a vandut masina dupa un an sau un an si ceva catre X.
Acel X nu mai este in tara iar masina ??????
M-am interesat si auto nu mai este in circulatie.
Vreau ca parintii mei sa nu mai plateasca degeaba impozitul pentru o masina care nu mai exista.
Cei de la serviciul inmatriculari nu v-au spus in ce temei masina a fost radiata din circulatie ? Cereti-le o copie dupa documentul in baza caruia masina a fost radiata , precum si un certificat de radiere/. Cu documentele respective mergeti la primarie si solicitati radierea din evidentele fiscale/.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere auto ursaanica ursaanica Buna ziua, Am avut un auto dacia mai veche de 10 ani care a fost vanduta pe bucati (nu am contract de vanzare cumparare). Am ramas doar cu ... (vezi toată discuția)
Radiere masina cristeavasile cristeavasile Buna sera.As dori sa stiu cum pot radia o masina din circulatie aceasta fiind vanduta in urma cu 8ani si neavand decat un contract de vanzare cumparare facut ... (vezi toată discuția)
Radiere auto boglaz boglaz Buna ziua Acum 6-7 ani am vandut un autoturism fara a intocmi nici un act din care sa rezulte vanzarea acestuia. Mai mult, nu pot sa mai dau de acel ... (vezi toată discuția)