avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Carti de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Carti de munca

Buna ziua, in 2015 am avut o firma de construcii cu 8 angajati. Pe data de 1 Martie au fost angajati, iar pe data de 4 aprilie au plecat toti. Nu i-am dat eu afara ci s-au mutat singuri la altcineva(fara sa imi spuna nimic). Am sunat pe unul din ei pe 4 aprilie si l-am intrebat daca e la munca si mi-a spus ca nu stie cine sunt. M-am prezentat. I-am spus ca sunt administatorul firmei la care este angajat, iar raspunsul lui a fost ca "Eu nu am lucrat niciodata la dumneavoastra, nu am auzit de firma asta". (normal este vorba si de o cearta cu un "asociat" care i-a luat la el) acesta invatandu-i sa spuna asta. problema sta in felul urmator:
Eu la momentul respectiv nu eram in tara, am vorbit cu contabila sa le opreasca cartile de munca dar aceasta nu a reactionat in nici un fel. Si de aici problemele. Am primit de la Finante de plata suma de 13000 de le aproximativi cuantum ce reprezinta suma pentru cartile de munca pe perioada martie 2015-decembrie 2015 sau martie 2016. Nu sunt sigur exact. Intrebarea mea este: Cu un avocat as putea sa rezolv aceasta problema? As putea sa demonstrez intr-un fel sau altul ca oamenii au plecat de la mine si nu au mai vrut sa lucreze? Ma gandesc ca s-au angajat din nou cu carte de munca. Adica s-au primit de doua ori darile catre stat pentru cartea de munca. Va multumesc mult anticipat!:O:O
Cel mai recent răspuns: Florin-Popescu , utilizator 23:07, 4 August 2017
Contractele individuale de munca au incetat ?

Daca da, declaratia 010 a fost depusa ?
nu a fost depusa nici o declaratie. Am comunicat telefonic cu contabila dar aceasta nu a depus nimic si nu a facut nimic. Ca atare acum mi s-a pus poprire pe salariu pentru suma de 11500 Ron. Credeti ca se mai poate face ceva?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reactivare tva dupa suspendare dissy dissy Buna seara Am avut o firma suspendata pana la data de 31.03.2011 iar in aprilie am depus 010 cu reluare tva . La administratie mi s-a spus ca reluarea ... (vezi toată discuția)
Declaratie 010 firma nou infiintata Cristina Vasile Cristina Vasile Buna ziua, Firma infiintata in februarie 2012, va avea salariati incepand cu 01 aprilie 2012. In decl. 010 initiala, in termen de 30 zile de la infiintare ... (vezi toată discuția)
Declaratii pfa monovertex monovertex Buna ziua, Am infiintat recent un PFA si m-am inregistrat fiscal. In declaratia 200 am completat data inceperii activitatii ca fiind 1 aprilie 2015, ... (vezi toată discuția)