avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 854 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general reactivare tva dupa suspendare
Discuție deschisă în Contabilitate în general

reactivare tva dupa suspendare

Buna seara
Am avut o firma suspendata pana la data de 31.03.2011 iar in aprilie am depus 010 cu reluare tva . La administratie mi s-a spus ca reluarea tva-ului se face incepnad cu luna mai, deci luna aprilie ramane descoperita. Am achizitionat o casa de marcat si marfa pe firma in luna aprilie cu tva. Intrebarea mea este : eu cum inregistrez in contabilitate facturile aferente lunii aprilie ? Cu tva sau fara?
Si o alta problema la aceeasi firma. La administratie in fisa pe pe platitor imi apare la tva de recuperat 11500 iar in balanta imi apare de plata 28000. Cum pot regla soldul din balanta astfel incat sa am acelasi sold ca in decont si ca la administratie?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Stefania Paraschiva , Contabil 00:47, 31 Mai 2011
marfa achizitionata o inreg cu tva, fix cat s-a platit factura
pt soldul din fisa pe platitor verificati daca sunt depuse toate deconturile. d 300

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decont eronat birsanclaudia birsanclaudia Am o situatie pe care nu stiu de unde sa o apuc: am o societate care are tva de recuperat mai putin decat e pe decont.Am analizat toate deconturile si se pare ... (vezi toată discuția)
Tva platit desi era de recuperat Alexandru Arsu Alexandru Arsu Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea problema. Trebuie sa refac deconturile de TVA pentru perioada februarie-august. La decembrie 2013 avea de plata 3000 ... (vezi toată discuția)
Tva diferit fata de administratie dissy dissy Buna ziua Am preluat o societate care a fost suspendata 2 ani si am cerut fisa pe platitor de la administratie.In fisa la tva imi apare de recuperat 10500 iar ... (vezi toată discuția)