Se poate face testul de partenitate si dupa divort,?mentionez ca peroana respectiva are 2 copii si unul nenascut din care doar un copil este al meu si trebuie sa divortez la notar rapid pt ca trebuie sa nasca si tatal copilului vrea sa il recunoasca,nu sunt dispus sa platesc pensie alimentara decat pt copilul meu.ma intereseaza daca pot cere testul de partenitate dupa ce divortez.multumesc.
Acțiunea trebuie introdusă în termen de 3 ani de când ați aflat că nu sunteți tatăl copilului, deci și după divorț dacă vă încadrați în acești 3 ani.
Art. 430
Tăgada paternităţii de către soţul mamei
(1) Soţul mamei poate introduce acţiunea în tăgada paternităţii în termen de 3 ani, care curge fie de la data la care soţul a cunoscut că este prezumat tată al copilului, fie de la o dată ulterioară, când a aflat că prezumţia nu corespunde realităţii.
Mentionez ca un copil este al meu , baietelul in varsta de 3 ani este cu altcineva si copilul din burtica nenascut este al celui cu care traieste acum.si trebuie sa divortez urgent ca sa isi poata recunoaste copilul acea peroana.dar nu vreau sa platesc pensia celuilalt copil de 3 ani doar fetitei mele.si la divortul la notar nu stiu ce legi au.