avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1108 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua- tagada de paternitate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua- tagada de paternitate

Se poate face testul de partenitate si dupa divort,?mentionez ca peroana respectiva are 2 copii si unul nenascut din care doar un copil este al meu si trebuie sa divortez la notar rapid pt ca trebuie sa nasca si tatal copilului vrea sa il recunoasca,nu sunt dispus sa platesc pensie alimentara decat pt copilul meu.ma intereseaza daca pot cere testul de partenitate dupa ce divortez.multumesc.
Bună ziua. Veți putea contesta paternitatea chiar și după divorț
Bună ziua,

Acțiunea trebuie introdusă în termen de 3 ani de când ați aflat că nu sunteți tatăl copilului, deci și după divorț dacă vă încadrați în acești 3 ani.

Art. 430
Tăgada paternităţii de către soţul mamei
(1) Soţul mamei poate introduce acţiunea în tăgada paternităţii în termen de 3 ani, care curge fie de la data la care soţul a cunoscut că este prezumat tată al copilului, fie de la o dată ulterioară, când a aflat că prezumţia nu corespunde realităţii.
va trebui sa asteptati sa se nasca, apoi tagaduiti paternitatea, fie ca divortati sau nu.
Mentionez ca un copil este al meu , baietelul in varsta de 3 ani este cu altcineva si copilul din burtica nenascut este al celui cu care traieste acum.si trebuie sa divortez urgent ca sa isi poata recunoaste copilul acea peroana.dar nu vreau sa platesc pensia celuilalt copil de 3 ani doar fetitei mele.si la divortul la notar nu stiu ce legi au.
Nu pot astepta prin tribunal ca trebuie sa nasca si nu apuc sa fac testul de paternitate copilului in varsta de 3 ani

Alte discuții în legătură

Mama in proces de divort insarcinata cu alt barbat myamya myamya Buna ziua, in luna martie am intentat proces de divort de sotul meu el nevrand sa divorteze pe cale amiabila la notar. In luna aprilie am ramas gravida cu ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, sunt casatorita din 15.06.2019,iar la 3luni dupa casatorie ... Anamaria9294 Anamaria9294 Buna ziua, sunt casatorita din 15.06.2019,iar la 3luni dupa casatorie ne-am separat. Fiind cu pandemia nu am apucat sa venim in tara sa divortam .cu ceva timp ... (vezi toată discuția)
Bună... am fost căsătorită și m-am despărțit fără sa bag ... Mirelahanciuc1989 Mirelahanciuc1989 Bună... Am fost casotorita și mám despărțit fără sa bag divorț am stat cati va ani asa între timp miam facut o relatie unde a rezultat un copil... ... (vezi toată discuția)