avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 989 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... obligația de a face
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

obligația de a face

Bună dimineața domnule/doamna avocat,

Vă rog să mă ajutați cu un sfat, în legătură cu o acțiune judecătorească deschisă de un vecin.
Fapte:
- în 82, IGO-ul a realizat într-un cămin proprietate comună o instalație de apă care să deservească imobilul nostru;
- în 01, fostul proprietar a delimitat limitele proprietății cu acordul și pe riscul lui, apoi a vândut;
- în 17, actualul proprietar ne dă în judecată pentru a muta instalația, racordurile și apometrul pe pământul nostru, în termen de 30 de zile de la pronunțarea sentinței.
Condiții:
- nu există teren de edificare a unei noi instalații;
- există o scară comună de acces, betonată, unde lucrul cu picamerul poate aduce avarierea casei;
- în prezent, există o rețea radială de apă, subterană față de terenul vecinului.
Încercări de soluționare:
- Întâmpinarea depusă a reliefat că suntem în principiu de acord cu acțiunea, cerem timp rezonabil, nu avem o suprafață mai mare de teren pentru lucrare, că am contactat o firmă care a emis o ofertă de lucrări, dar nu a atins după părerea noastră ulterioară fondul problemei: lucrare imposibil de realizat, foarte scumpă și periculoasă pentru integritatea casei noastre.
- Am încercat să facem o tranzacție cu reclamantul, dar condițiile pe care le impune ni se par de nerealizat.
- Vecinul de la parter nu dorește să spargem scara, pentru că i se distruge/avariază proprietatea, rămânând valabilă o soluție alternativă, deocamdată neidentificată.
- Vecinul reclamant dorește o întâlnire pentru a redacta o tranzacție și a stinge conflictul, promițând că va fi mai omenos cu privire la anumite termene.
- Avocatul care ne-a sfătuit și a depus întâmpinarea și a redactat cererea de servitute+notă de timbraj (nedepusă) nu vrea să vină la întâlnire, spunând că nu mai dorește să continue din motive personale.
Puteți vă rog să ne dați o părere, despre cum putem să procedăm?
Mulțumesc pentru răspunsuri.

Alte discuții în legătură

Litigiu intre vecini plesuteo plesuteo Buna ziua, De cca o luna am probleme cu vecinii mei in sensul ca acestia au reclamat la primarie si la politia locala ca avem in curte un solar (il avem de 15 ... (vezi toată discuția)
Un proprietar nu vrea sa se schimbe coloana comuna de apa magdarossi magdarossi Buna ziua, Sunt presedinte de asociatie de proprietari si nu stiu cum sa procedez in cazul unui proprietar care nu ne lasa sa schimbam coloanele comune de ... (vezi toată discuția)
Modificari interioare apartament Andrei Voicu Andrei Voicu Buna ziua 1. Va rog sa-mi spuneti ce se poate intampla in cazul in care exista modificari interioare intr-un apartament dar anterioare intrarii in proprietate ... (vezi toată discuția)