Bună dimineața domnule/doamna avocat,
Vă rog să mă ajutați cu un sfat, în legătură cu o acțiune judecătorească deschisă de un vecin.
Fapte:
- în 82, IGO-ul a realizat într-un cămin proprietate comună o instalație de apă care să deservească imobilul nostru;
- în 01, fostul proprietar a delimitat limitele proprietății cu acordul și pe riscul lui, apoi a vândut;
- în 17, actualul proprietar ne dă în judecată pentru a muta instalația, racordurile și apometrul pe pământul nostru, în termen de 30 de zile de la pronunțarea sentinței.
Condiții:
- nu există teren de edificare a unei noi instalații;
- există o scară comună de acces, betonată, unde lucrul cu picamerul poate aduce avarierea casei;
- în prezent, există o rețea radială de apă, subterană față de terenul vecinului.
Încercări de soluționare:
- Întâmpinarea depusă a reliefat că suntem în principiu de acord cu acțiunea, cerem timp rezonabil, nu avem o suprafață mai mare de teren pentru lucrare, că am contactat o firmă care a emis o ofertă de lucrări, dar nu a atins după părerea noastră ulterioară fondul problemei: lucrare imposibil de realizat, foarte scumpă și periculoasă pentru integritatea casei noastre.
- Am încercat să facem o tranzacție cu reclamantul, dar condițiile pe care le impune ni se par de nerealizat.
- Vecinul de la parter nu dorește să spargem scara, pentru că i se distruge/avariază proprietatea, rămânând valabilă o soluție alternativă, deocamdată neidentificată.
- Vecinul reclamant dorește o întâlnire pentru a redacta o tranzacție și a stinge conflictul, promițând că va fi mai omenos cu privire la anumite termene.
- Avocatul care ne-a sfătuit și a depus întâmpinarea și a redactat cererea de servitute+notă de timbraj (nedepusă) nu vrea să vină la întâlnire, spunând că nu mai dorește să continue din motive personale.
Puteți vă rog să ne dați o părere, despre cum putem să procedăm?
Mulțumesc pentru răspunsuri.