avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Un proprietar nu vrea sa se schimbe coloana comuna de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Un proprietar nu vrea sa se schimbe coloana comuna de apa

Buna ziua,

Sunt presedinte de asociatie de proprietari si nu stiu cum sa procedez in cazul unui proprietar care nu ne lasa sa schimbam coloanele comune de apa, chiar daca i-am facut notificare conform
art. 15 Cu un preaviz de 5 zile, proprietarul este obligat să accepte accesul în apartamentul sau în spaţiul său al unui delegat al asociaţiei, atunci când este necesar să se inspecteze, să se repare ori să se înlocuiască elemente din proprietatea comună, la care se poate avea acces numai din respectivul apartament sau spaţiu. Fac excepţie cazurile de urgenţă, când accesul se poate face fără preaviz.
din Legea 230/2007.

multumesc pentru timpul dv.
Cel mai recent răspuns: fotbalistul , utilizator 19:45, 27 Mai 2016
Daca proprietarul isi asuma responsabilitatea sa nu accepte accesul in proprietate in vederea executarii de reparatii la parte comuna de instalatii,atunci asociatia de proprietari,poate desfasura executarea inlocuirii instalatiei parte comuna de apa ,sectionand dedesubtul si deasupra respectivei proprietati unde nu se permite accesul,inlocuind instalatia parte comuna fara a se realiza bransarea instalatiei care ar trebui sa deserveasca respectivul proprietar
multumesc frumos pentru raspuns
Am trecut si eu prin aceasta faza.
Cand am cumparat apartamentul una din coloanele de incalzire fusesera inlocuite cu tevi de PPR, care erau montate ca 3.14-satul boului (scuzati expresia). Erau strambe de mama focului.
Nu mi-a fost permis sa le inlocuiesc pe banii mei, la mine in apartament, de catre administrator si presedinte.
Dar apoi au venit la mine si mi-au solicitat sa le dau acceptul sa faca la fel si pentru celelalte coloane si nu le-am permis accesul, avand in vedere ca efectuau lucrarea cu aceeasi firma/persoana si aceleasi materiale.
Fiind de meserie instalator le-am propus ca imi schimb eu tevile pe banii mei cu materialele mele iar legaturile sa se faca la vecinul de sub mine si la vecinul de deasupra mea. Au fost de accord si asa s-a rezolvat problema.
Am dat si eu o hartie ca imi asum raspunderea in cazul in care se intampla ceva pe partea.
La 5 ani dupa lucrare, tevile vecinilor arata exact ca 3.15-satul boului iar unii dintre ei au avut probleme.
@fotbalistul: Pe mine nu m-ar deranja daca vrea sa-si cumpere materialele, problema este ca nici asta nu doreste, iar eu trebuie sa inlocuiesc coloanele de ACM si de scurgere ape uzate menajere. ma mir ca presedintele si administratorul nu au dorit sa faca aceste lucrari pe banii dv.
o zi buna
Pai e simplu.
Il puneti sa semneze ca nu e de acord si isi asuma raspunderea pt ce se intampla cu coloana care ramane si dvs, schimbati restul coloanei, doar ca ar putea deranja pe ceilalti vecini.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Coloane incalzire comune cu ''basici'' aminea aminea Buna ziua, In urma cu câțiva ani in blocul in care locuiesc si dețin un apartament, s-au schimbat coloanele de încălzire. La scurt timp aceste țevi de ... (vezi toată discuția)
Reparatii subsol carmencoltea carmencoltea Buna seara , am urmat. problema: Locuiesc la parter , s-au facut reparatii la subsolul blocului si acum mi se cere sa inlocuiesc tevile de racordare la ... (vezi toată discuția)
Reparatii coloana de apa dianacicero dianacicero Buna ziua, Am urmatoarea situatie: vecina de dedesubt vrea sa schimbe coloana de apa verticala, deci cea comuna, la nivelul apartamentului ei si pretinde ca ... (vezi toată discuția)