avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Modificari interioare apartament
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Modificari interioare apartament

Buna ziua
1. Va rog sa-mi spuneti ce se poate intampla in cazul in care exista modificari interioare intr-un apartament dar anterioare intrarii in proprietate (mostenire). In cazul in care un vecin "de treaba" face o plangere cum ca exista aceste modificari... autoritatea de stat vine in control ...constata modificarile....poate amenda actualul proprietar? Cum se poate demonstra ca aceste modificari au fost facute inainte de mostenire in cazul inexistentei unor acte doveditoare in acest sens?

2. In unul din zidurile aceluiasi apartament exista o teava de apa care alimenteaza baia vecinului "de treba" de care am vorbit mai sus. Teava s-a deteriorat - blocul este de prin anii 30 - dar vecinul nu doreste sa plateasca absolut nimic pentru repararea acestei tevi pe care o utilizeaza doar el. Teava am sudat-o pentru ca deteriora apartamentul nostru dar in acest fel am oprit si apa doar la baia vecinului. Exista posibilitatea sa platim vreo amenda pentru acest lucru?

Am incercat sa va expun doar in cateva cuvinte.

Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Cu stima
Andrei
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 08:56, 20 Octombrie 2010
1-Pentru incheierea formalitatilor legale de succesiune,este necesar extras de CF care atesta situatia existenta la nivelul spatiului cu destinatia de locuit
Daca se poate dovedi ca modificarile constructive au o vechime mai mare de 2 ani,nu se mai pot aplica sanctiuni
2-Teava la care faceti referire reprezinta parte de instalatie comuna ,a carei intretinere/reparatie reprezinta obligatia asociatiei de proprietari
Restrictionarea /ingradirea beneficierii de utilitati publice ,in afara cazurilor legal prevazute, constituie abuz si poate fi sanctionat conform norme in vigoare
Ultima modificare: Luni, 18 Octombrie 2010
ynocentta, utilizator
1. Nu asteptati ca un vecin "de treaba" sa va reclame undeva. Luati legatura cu un arhitect, cu oficiul de cadastru si intrati in legalitate (intocmirea unei schite a apartamentului care sa corespunda cu actuala configuratie).
2. Discutati cu presedintele si administratorul asociatiei. Chemati un instalator si racordati instalatia vecinului la instalatia comuna de alimentare pentru a avea si acesta apa. Altfel, vecin de treaba sau nu o sa va reclame ca ati facut modificari la instalatia comuna, ca i-ati oprit apa...
Cat despre plata lucrarii, conducerea asociatiei poate stabili la fata locului daca lucrarea se face si suporta de toti proprietarii, ca reparatie la o instalatie comuna sau nu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In afara de scara comuna, acoperis,subsol, uscatoria blocului, ... kyngo kyngo in afara de scara comuna, acoperis,subsol, uscatoria blocului, ce alte parti din bloc sunt considerate comune? ma refer la instalatii.......daca un vecin are ... (vezi toată discuția)
Conducta apa - fisurata mariamarin mariamarin Intrun apartament de la etajul 2 peretele de la bucatarie si camera mare se uda cand locatarii de la etajele superioare folosec apa. Am trimis doi instalatori ... (vezi toată discuția)
Bună seara. acum câteva zile țeava principala de apa care ... adimoscaty adimoscaty bună seara. acum câteva zile țeava principala de apa care alimentează coloana a cedat în dreptul apartamentului meu,pe ghena. vecina de sub mine spune ... (vezi toată discuția)