avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... in afara de scara comuna, acoperis,subsol, uscatoria ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

in afara de scara comuna, acoperis,subsol, uscatoria blocului, ...

in afara de scara comuna, acoperis,subsol, uscatoria blocului, ce alte parti din bloc sunt considerate comune? ma refer la instalatii.......daca un vecin are probleme cu o scurgere la baie, noi ceilalti suntem obligati sa suportam cheltuielile cu reparatia? si in ce cota?mentionezz ca blocul nu e afiliat la nicio asociatie de proprietari.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 16:19, 12 August 2021
Sa cheme un instalator si va spune acesta...
Daca este vorba de sifonul din podea/cada/dus... cu teava ce ajunge in teava verticala este treaba dumnealui, daca este vb. de teava verticala ce trece prin pereti... este treaba asociatiei si se repara din Fondul de reparatii ( sau se aduna bani in functie de Cota parte indiviza, daca nu exista acel fond).
Ultima modificare: Joi, 12 August 2021
Ionut.ion, utilizator
Scurgerea de la baie a unui veci este proprietate individuala.
Daca problema e parte comuna, trebuie vazut ce fel de parte comuna e, poate fi una exclusiva, cum sunt de exemplu coloanele care alimenteaza cu apa (sau alta utilitate) pe verticala, unii dintre proprietari, de pe o anumita parte.
Art. 654 din codul civil lamureste problema:
[ link extern ]
Ultima modificare: Joi, 12 August 2021
latka, moderator
Parte comuna condominiu este alcatuita din subsol,cale de acces,scari,uscatorii,ghene gunoi,terasa/acoperis
Instalatia comuna este pna la nivelul bransamentului individual
Scurgerea de la baie apartine proprietarului zona pana la bransamentul la instalatia de preluat si deversat ape menajere

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scurgere neconforma la bloc BogdanMelenciuc BogdanMelenciuc Bună ziua. Locuiesc la etajul 8 al unui bloc. La una din bai țeavă de scurgere de pardoseala iese în tavanul vecinului de dedesubt și apoi întra în ... (vezi toată discuția)
Administratorul asociatiei refuza reparatie coloana ciresel ciresel buna dimineata! o intrebare,va rog. Din cauza apei firbinti,teava de la scurgere din bucatarie,s a indoit,s a scurtat si apoi a iesit din imbinare ,fix de ... (vezi toată discuția)
Problema cu teava colectoare de la wc androidu androidu Eu am o problema, Vecinul de linga mine are teava fisurata, mai exzact teul care face legatura intre wc ul meu si wc ul lui si trebuie schimbata ,iar ... (vezi toată discuția)