avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1050 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Unde sa ma adresez pentru cauciucul taiat in groapa de ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Unde sa ma adresez pentru cauciucul taiat in groapa de langa sina de tramvai.

Bună ziua, as vrea sa fac o sesizare si apoi cerere de despăgubire in legătură cu faptul că mi s-a taiat cauciucul si s-a bușit janta intr-o groapa de langa sina de tramvai. Incidentul s-a intamplat la Depoul Colentina, la capătului tramvaiului 21, pe sensul de mers Bucuresti - Voluntari, unde tramvaiul face o curba. Dacă se poate sa ma ajutați cu un model de plangere/sesizare/cerere de despăgubire, cui sa ma adresez (RATB, Primaria Sector 2, Primăria Generala) si care sunt pasii (sesizare, plângere, despagubire) deoarece vreau sa imi primesc banii cheltuiți. Va mulțumesc anticipat pentru răspuns.
Cel mai recent răspuns: DinuX , utilizator 08:29, 8 August 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Banii nu aveti cum sa va fie restituiti decat in urma unui proces.Va trebui sa aflati formuland adrese in scris cine este administratorul portiunii de drum respective si sa va judecati cu institutia respectiva formuland o actiune in raspundere civila delictuala.Trebuia sa chemati dupa incident politia la locul respectiv,se faceau poze,se incheia un proces verbal etc. Trebuie lamurit daca culpa apartine ratb.adp etc.Dosarul se judeca in aproximativ 1,5-2 ani cu tot cu apel ,deci dvs va ramane sa va hotarati daca timpul si banii cheltuiti merita efortul.
Pai daca groapa e pe calea de rulare a tramvaiului, e RATB; daca e pe sosea, e PMB. Daca au asigurare, s-ar putea sa va plateasca la simpla cerere, fara proces. Notificati-i, vedeti ce va raspund. Va trebuie probe suficiente. Primaria de sector se ocupa de stradute, n-are treaba aici. La mine in sector primaria despagubeste masinile avariate de copacii cazuti de pe domeniul public.

Eu am patit-o tot in Colentina acum 10 ani, placile prefabricate care sustineau sina de tramvai aveau elementi metalici de protectie (tabla mai groasa) la muchii si in zona de montare a sinei. Dintr-un astfel de element, in urma uzurii s-a desprins o lama de 15 cm (ca de cutit) care mi-a sfasiat cauciucul. Cei de la CASCO n-au vrut sa acopere ca nu era si janta lovita. Cu autoritatile n-am mai stat sa ma complic, am luat cauciucul pe banii mei.
Ultima modificare: Marți, 8 August 2017
DinuX, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am fost lovit de tramvai in timp ce stateam la semafor si am fost declarat vinovat! cum se poate schimba verdictul? ady_nik0 ady_nik0 Salut! Vreau sa va povestesc \"patania\" mea si va rog sa-mi oferiti niste sfaturi despre cum trebuie sa procedez in instanta. Asadar, duminica, 28.03.2010, ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis conducere 30 zile Cristian I.C. Cristian I.C. In primul rand buna ziua si bine v-am gasit. Sa va expun in cateva cuvinte dilema mea: In data de 20.02.2009 mi s-a intocmit un proces verbal pentru ... (vezi toată discuția)
Blocarea liniilor de tramvai (blocarea drumului public) dosar penal? OanaIoana1 OanaIoana1 Buna seara! Cu cateva zile in urma am facut o mare prostie .. Nu sunt deloc mandra de mine .. In jurul orei 4 dimineata am ajuns in zona Baba Novac ... (vezi toată discuția)