Cum pot restitui fondul de rulment si in ce termen, avand in vedere urmatoarele :
In urma vanzarii unui apartament, proprietarul X (vanzator) a solicitat restituirea fondului de rulment (legal). Dar:
- fondul de rulment a fost preluat de X atunci cand a cumparat apartamentul de la Y
- nu stiu daca exista vreun act prin care X i-a platit lui Y suma corespunzatoare fondului
- Y nu a solicitat restituirea fondului de rulment, iar X nu detine niciun document ca ar fi achitat fondul catre asociatie (chitanta)
- la vanzare, al treilea proprietar (Z), nu a vrut sa incheie nicio intelegere referitor la fondul de rulment (motiv: lipsa banilor)
Conform dispozitii in vigoare la transmiterea dreptului de proprietate asupra bunului imobil fondul de rulment se restituie
Trebui avut in vedere ca intretinerea se calculeaza pentru 1,2 luni in urma astfel ca la momentul parasirii imobilului vanzatorul mai este obligat sa achite c/v intretinere luna in care a eliberat spatiul-cotele respective putand fi recuperate din fondul de rulment
Concret pe dv va intereseaza solutionarea cererii vanzatorului X
Dupa achitarea integrala a cotelor de intretinere ,ii restituiti lui X fondul de rulment,urmand ca Z sa constituie fondul de rulment la valoarea dispusa de adunarea generala
Asoc.de proprietari
viomarc
In uurma vazarii apart. am solicitat administratorului ,prin cerere scrisa,restituirea fondului de rulment si a fondului de reparatii.Administratorul a spus ca ... (vezi toată discuția)
Fond de rulment
arlind
Buna ziua,
Am locuit 5 ani intr-un bloc. Mereu am platit la timp întreținerea. De asemenea am platit fondul de rulment in fiecare an si fondul de reparatii ... (vezi toată discuția)