avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Legea obligativitatii vaccinurilor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Legea obligativitatii vaccinurilor

Buna ziua! Ma preocupa Legea vaccinarii, caci sunt in situatia parintilor care refuza vaccinul, din motive de responsabilitate, nu de "iresponsabilitate", cum doreste statul sa ma catalogheze. Refuz sa imi injectez copilul sanatos cu substante toxice precum timerosal. Ce inseamna asta, conform legii? Amenda? Inchisoare? Luarea copilului in proprietatea statului si vaccinarea lui fortata (mentionez ca sunt vaduva si ca imi cresc singura copilul)? Exista vreo sansa pentru noi, parintii, respectiv pentru copiii nostri?
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, singura sansa ar fi sa va informati cu adevarat despre ce presupune vaccinarea. #-o
Evident ca noua lege nu presupune inchisoare sau luarea copilului, insa am inteles ca prevede amenzi pe care cel mai probabil nu o sa vi le puteti permite.
Va sugerez ceva ce am vazut propus pe facebook si anume sa mergeti sa va informati si la Bals. Acolo puteti vedea cu ochii dumneavoastra ce inseamna nevaccinarea, care e treaba cu bolile asa zis usoare ale copilariei si asa mai departe. E posibil sa realizati ca v-ati inselat.

Nu e nici o drama sa va fie copilul vaccinat. Sunt 30 de parinti care nu au avut sansa asta. Ati vazut cum arata un sicriu de copil?
Iar daca incepeti cu copii schiloditi de vaccinuri, va atrag atentia ca majoritatea prezentau semne de boala de dinainte de vaccinare sau vaccinul a fost administrat aiurea.
Presupun ca nu va opriti copilul sa mearga la mare doar pentru ca annual mai mor inecat niste tineri. Tot asa si cu masina, desi zilnic sunt accidente.




Ultima modificare: Luni, 7 August 2017
When, utilizator
Deci singura mea sansa ramane aceea de a ma lasa convinsa...
Legal nu exista nicio cale de atac?
Daca statul a decis, eu ii platesc amenzi (daca am din ce sa le platesc) pana voi face exact ce mi s-a impus cu forta.
Nu exista nicio lege care sa ma apere de aceste amenzi?
Mergand cu gandul mai departe, daca ajung in imposibilitatea de a le plati, nu este un abuz din partea statului? Sa zicem ca as vinde toate bunurile de care dispun (daca ar fi ceva de vanzare) ca sa pot plati amenzile, apoi ajung sa mi se opreasca bani si din salariu, ca sa se achite urmatoarele amenzi etc. Acestea nu sunt masuri abuzive de constangere pentru a ma lasa convinsa?
Statul are acest drept printr-o lege abuziva, eu nu mai am niciun drept sa ma apar de ea?

Va rog sa ma lamureasca cineva: Legea aceasta a vaccinarii poate fi lasata sa-mi distruga viata mea, de parinte a unui copli perfect sanatos, a carui sanatate vreau sa o apar pana la capat?
Mentionez ca fetita mea are 8 ani si ca nu a luat antibiotic pana acum, ca nu stie ce este aceea branula, respectiv ca au trecut chiar mai bine de doi ani de cand nu i s-a mai administrat niciun medicament, nici macar un antifebril usor. Nu poarta fular iarna, bea apa rece de la frigider vara si mananca inghetata in orice sezon. A facut o singura boala a copilariei (pentru care fusese vaccinata in primele luni de la nastere!?, inainte de a ajunge sa ma documentez, ca proaspata mamica, despre compozitia si riscurile vaccinurilor), dar nimic altceva.

Repet intrebarea: Nu exista o cale legala sa ma apar de abuzurile acestei legi?
Ultima modificare: Joi, 10 August 2017
Butiuc, utilizator
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mentionez ca fetita mea are 8 ani


Ce nu puteti dumneavoastra sa intelegeti se pare este faptul ca fetita dumneavoastra nu traieste izolata intr-o pestera ci intr-o colectivitate. Acolo unde ea, eventual facand bolile copilariei le poate transmite mai departe unui copil prea mic sa fie vaccinat sau unei personae care are interdictie la vaccinare, respective un copil cu epilepsie. Ambele situatii de care vorbim pot fi fatale pentru respectivii copilasi.
Sa nu mai vorbim de faptul ca fata dumneavoastra este sanatoasa ACUM....insa habar nu aveti aca peste 10-20-30 de ani nu o sa va treziti cu vreo boala autoimuna, o scleroza multipla sau ceva de genul. Pentru ca DACA chiar v-ati fi interesat, daca din dragoste pentru copilul dumneavoastra si din dorinta de a alege ce e mai bine pentru el v-ati fi deplasat pana a Marie Curie sau Bals, atunci ati fi putut vedea cu proprii ochi care sunt urmarile bolilor "usoare" ale copilariei.
De ce nu o faceti? Nu ca sa va lasati convinsa ci ca sa va informati corect. Copilul dumneavoastra nu merita asta?
Tragedia este ca persoane ca dumneavoastra se informeaza pe google, nu inteleg exact ce citesc si apoi refuza vaccinarea.

Va rog sa ma lamureasca cineva: Legea aceasta a vaccinarii poate fi lasata sa-mi distruga viata mea, de parinte a unui copli perfect sanatos, a carui sanatate vreau sa o apar pana la capat?

Si dupa vaccinare veti continua sa ramaneti parintele unui copil perfect sanatos.
Dramele inchipuite de genul acesta au facut ca aceasta lege sa apara. Pentru ca statul doamna nu are timp sa va mangaie pe dumneavoastra pe cap si sa va roage sa va salveze copilul.

A facut o singura boala a copilariei (pentru care fusese vaccinata in primele luni de la nastere!?,

Ce boala a copilariei a facut?
In plus, probabil a facut o forma usoara, tocmai datorita vaccinului.


Repet intrebarea: Nu exista o cale legala sa ma apar de abuzurile acestei legi?


Ba da.....emigrati :D
Multumesc. Intreaga dumneavoastra ironie este de respins, nu va primesc aceste cuvinte, puteti sa le luati inapoi, cu drag.
Dar pentru ca m-ati edificat cu privire la demersul legal, va multumesc.

Si inca ceva: daca eu am copilul bolnav, nu mi-l duc in colectivitate, unde sa ii poata imbolnavi pe cei nevaccinati.
Ultima modificare: Joi, 10 August 2017
Butiuc, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pai nu aveti de unde sti daca e un risc sau nu pana la primele manifestari care, in multe boli, sunt ulterioare perioadei contagioase a bolii.
Asa incat, nu stiti ca e contagioasa. Ca e bolnava sau nu, nu intereseaza comunitatea. intereseaza daca e contagioasa, care sunt riscurile bolii si ale unei potentiale epidemii.

De asemenea, nu inteleg partea cu distrusul vietii, ceva mai concret as vrea ca sa va pot indruma. Legea nu e facuta pentru sau impotriva dv., e facuta in acord cu principiile societatii in care traim azi, pentru a apara un interes general. Este drept ca nu e mereu cel mai bine pentru particulari, dar asa sunt legile, sunt pentru un interes major si nu individual.

Ati citit vreun draft al acestei legi? Imi puteti comunica un link aici ca sa va dau o parere juridica?
Ultima modificare: Joi, 10 August 2017
Liliana Gradinaru, Avocat

Alte discuții în legătură

Vaccinarea obligatorie?! mihaelush mihaelush am decis sa nu imi vaccinez fetita si asta vad ca incepe sa-mi dea dureri de cap in ceea ce priveste legea.au hotarat sa fim amentati cei ce nu vor sa-si ... (vezi toată discuția)
Refuz vaccinare, consecinte legale mary5000 mary5000 Care este contraventia in caz ca nu fac vaccinul obligatoriu BCG antituberculoza? (vezi toată discuția)
Cum pot ataca o eventuala lege a vaccinarii? SimonaAn25 SimonaAn25 Avand in vedere faptul ca actualul proiect de lege privind vaccinarea incalca multe drepturi si libertati, incalcand si constitutia României, ce actiuni ... (vezi toată discuția)