avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Dubla impunere executor judecatoresc
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Dubla impunere executor judecatoresc

Buna ziua,

Am fost executata silit de un executor fara competenta teritoriala, dar nu mai am cum sa contesc acest lucru, deoarece s-au scurs toate termenele pana la care o puteam face.
Totusi, acest executor mi-a pus poprire pe salariu si a luat o parte din suma creditata de acolo. Apoi a luat intreaga suma creditata de la un tert poprit care avea o datorie fata de mine.

Astfel, suma poprita din salariu este in plus fata de creanta pe care ei o recuperau.

Exista vreo actiune pe care o pot face impotriva acestui executor?

Multumesc,
Raluca
Cel mai recent răspuns: RalucaBCR , utilizator 11:48, 10 August 2017
Trebuie să formulați contestație la executare, prin care să solicitați «întoarcerea executării».
Prin acțiunea de întoarcere a executării solicitați restituirea sumei de bani reținută în plus.
`
Aveți un model aici: [ link extern ] /
Intr-adevar,puteti solicita intoarcerea executarii silite dar,numai dupa desfiintarea titlului executoriu sau dupa desfiintarea executarii silite insasi.[Art.723(1)NCPC].
Va multumesc tare mult pentru clarificari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare creante de la salariati andreya1202 andreya1202 buna ziua, o sa spun foarte pe scurt speta, in ideea de a ma sfatui ce sa fac in continuare. Niste salariati au dat sociatatea unde lucreaza in executare ... (vezi toată discuția)
Efectele suspendarii executarii silite. refuzul executorului de a ridica poprirea pe salariu DanRo DanRo Preambul: credit neplatit din 2006, evident prescris, executare silita cu poprire pe conturi si salariu, contestatie la executare, suspendare executare ... (vezi toată discuția)
Executare silita- blocare conturi stf_stf stf_stf buna ziua am fost executat silit si mi-au fost blocat contul bancar .Am depus contestatie la executare si am urmatoarea intrebare: daca platesc suma din ... (vezi toată discuția)