avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1415 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... spor 15% nevazatori
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

spor 15% nevazatori

Buna ziua,
Avand in vedere preverile art. 22 din Legea-Cadru numărul 153 din 2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, coroborat cu prevederile art 38 aliniatul (2) litera a), din aceeaşi lege, as dori sa-mi precizati daca incepand cu 01.07.2017 se mai acorda acest spor la persoanele incadrate in grad de handicap, nevazatori sau se sisteaza pana la stabilirea aategoriilor de persoane cu handicap care vor beneficia de acest spor ?

Potrivit unui comunicat aparut pe site-ul Asociatiei Nevazatorilor din Romania: "Până la sfârşitul anului nevăzătorii angajaţi în sistemul public vor primi acest sport. Hotărârea de Guvern prin care se vor stabili categoriile de persoane cu handicap care vor beneficia de sporul de 15% prevăzut la articolul 22 nu poate modifica articolul 38 din Lege. Modificarea unei legei se poate face doar printr-o altă lege sau ordonanţă de urgenţă".

In alta ordine de idei, institutiile publice locale au sistat acest sopr incepand cu 01.07.2017.

Va multumesc anticipat.

Alte discuții în legătură

Care este data de la care se aplica? raisa-gabriela raisa-gabriela O persoana beneficiaza de un certificat de incadrare in grad de handicap accentuat din data de 08.03.2021. Care este data de la care se aplica sporul de 15 % ... (vezi toată discuția)
Persoane cu handicap andreicosmin74@yahoo.com andreicosmin74@yahoo.com CARE SUNT PERSOANELE CU HANDICAP CARE BENEFICIAZA DE SPOR DE 15 % CONFORM LEGII 153/2017 ,ART. 22.? (vezi toată discuția)
Ce articol de lege se aplică în cazul de faţă pentru acordarea dreptului salarial ? oanaportar oanaportar Bună seara ! Vă rog mult de tot să mă ajutaţi cu un răspuns cu privire la următoarea problemă: În urma unui examen de promovare în grad ... (vezi toată discuția)