avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cum aflu daca m-au pus sub curatela?Si ce pot face ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Cum aflu daca m-au pus sub curatela?Si ce pot face impotriva sau sa schimb cu altcineva

Am fost la doctor psihiatru o data sub organizarea cuiva!M-a scos schizofrenica!Cum pot afla daca m-au pus sub curatela?La judecatorie nu sunt.Pot sa merg la tribunal sa intreb?Sau pot si in alt oras sa fi facut?Si in cazul ca nu, ce pot face sa nu poata,sa pun eu pe cineva?Sau pot sa atac decizia daca m-au pus?Si sa cer de la primarie?. Pina imi rezolv eu problema.Eu nu am stiut pina acum ca trebuie sa mergi la doctor.In fata oricarei comisii demostrez ca nu sufar de afectiune.
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 00:37, 31 August 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In mod obisnuit nu se poate sa fiti pusa sub curatela fara sa aflati (cum ar fi de la distanta, fara a fi consultata medical si fara a vi se da posibilitatea de a va apara).

De altfel, curatela nu este o masura penala, ci una civila.
Ma bucur sa aud asta!Ma gindeam ca se poate si fara sa stii!
Pai daca ar merge fara aparare s-ar putea trezi Dragnea si Ponta ca sunt pusi sub curatela. Cui nu-i convine de un politician, il pune sub curatela. Daca familia lui Remus Cernea ar consta din habotnici, ar putea cere punerea lui sub curatela.

Instanta e impartiala, adica nu tine dinainte cu una dintre parti. Judecatorul nu poate sti cine are judecata afectata fara sa parcurga pasii necesari pentru a stabili acest lucru.

A fi avut o psihoza cu cinci ani in urma nu e motiv de punere sub curatela. Psihozele trec, schizofrenia se poate trata cu succes (daca bolnavul e dispus sa-si ia pilulele).
Ultima modificare: Luni, 7 August 2017
tgeorgescu, utilizator
tgeorgescu a scris:

Pai daca ar merge fara aparare s-ar putea trezi Dragnea si Ponta ca sunt pusi sub curatela. Cui nu-i convine de un politician, il pune sub curatela. Daca familia lui Remus Cernea ar consta din habotnici, ar putea cere punerea lui sub curatela.

Instanta e impartiala, adica nu tine dinainte cu una dintre parti. Judecatorul nu poate sti cine are judecata afectata fara sa parcurga pasii necesari pentru a stabili acest lucru.

A fi avut o psihoza cu cinci ani in urma nu e motiv de punere sub curatela. Psihozele trec, schizofrenia se poate trata cu succes (daca bolnavul e dispus sa-si ia pilulele).

Doi avocati mi-au spus ca se poate sa ma fi pus la tribunal.Fara ca eu sa stiu.
Da, exista curatela pentru cei disparuti, despre care nu se mai stie nimic, iar familia are pretentii asupra bunurilor lor. Sau pentru incapacitatea temporara de a-si apara interesele (de ex. e plecat la Dracu-n praznic si nu poate comunica). [ link extern ]

Ati zis ca stati in Germania, deci puteti fi sub curatela in Romania si decideti singura in ce va priveste in Germania.

Pentru detalii [ link extern ]

Curatela nu e acelasi lucru cu punerea sub interdictie. Curatela poate fi impusa si pentru sanatos la cap, dar plecat din tara. Curatela=administrarea de catre curator a bunurilor si afacerilor din tara.

Daca pare o contradictie: Dragnea sau Ponta ar fi citati sa se prezinte la proces (de ex. prin ziare) si doar daca nu se prezinta ar fi instituita curatela.
Ultima modificare: Miercuri, 9 August 2017
tgeorgescu, utilizator

Alte discuții în legătură

Curatelă, interdicție și/sau tutelă? care sunt pașii de urmat în cazul unui bolnav de schizofrenie? andra1299 andra1299 Buna ziua, sora mea a fost diagnosticata cu schizofrenie cronica si este in posesul unui certificat de handicap de tip psihic,grav pe 2 ani.Eu vreau sa fac ... (vezi toată discuția)
Succesiune/tutore nicole852107 nicole852107 buna ziua,problema sta un felul urmator,urmeaza o succesiune,mostenitori sunt 2 copii si sotia supravietuitoare.unul dintre copii este schizofrenic.de teama de ... (vezi toată discuția)
Apel la hotarare de respingere a curatelei dragos92 dragos92 Buna seara , va rog sa ma ajutati cu informatii . Ieri am fost la judecatorie ptr a obtine curatela asupra cumnatei mele care este bolnava de schizofrenie ... (vezi toată discuția)