avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 304 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Care e durata de repaus după 24 ora lucrate ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Care e durata de repaus după 24 ora lucrate ?

În cazul în care am lucrat 24 ore ....care este perioada de recuperare/repaus?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:56, 11 August 2017
Programul normal de lucru este de 8 ore pe zi/ 5 zile pe saptamana, cu exceptia cazurilor de necesitate/ forta majora, etc. (mentionate in contractul colectiv de munca care necesita chemarea/ prezenta salariatului la serviciu. In aceste cazuri dupa 24 ore de serviciu se acorda 8/ 16 ore de pauza sau se acorda 8 ore de pauza si se recupereaza celelalte 8 ore in decurs de 60 de zile calendaristice.
Daca prin contractul colectiv de munca este prevazut un alt program de lucru, de expl. 16/ 48 sau 24/ 72 ore, pentru program de lucru de 16 respectiv 24 ore se acorda liber 48 respectiv 72 ore.
Durata zilnică a timpului de muncă de 12 ore va fi urmată de o perioadă de repaus de 24 de ore.

In general, un program de 24 ore lucrate este urmat de un timp de repaus de 48 de ore sau 72 de ore.

Dvs ce repartizare a timpului de munca aveti mentionata in c.i.m. ?

Ultima modificare: Vineri, 11 August 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program de lucru de 24 ore cu 72 adimanea adimanea Buna ziua. As vrea sa stiu daca programul de lucru de 24 de ore cu 72 libere este legal. In codul muncii se stipuleaza ca durata zilnica a timpului de munca ... (vezi toată discuția)
Organizarea timpului de lucru si odihna Mihaz Mihaz Buna ziua! Lucrez intr-o firma din Industria alimentara, serviciul Desfacere. Pana in urma cu cateva zile organizarea timpului de lucru era ... (vezi toată discuția)
Regulament intern program de lucru winer winer Am 2 probleme va rog cineva sa ma ajute:(( 1.firma are mai multe activitati de ex. restaurante,reparatii auto,pensiune. Trebiue sa intocmesc pentru ... (vezi toată discuția)