avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi

Joi, 8 mai, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... conflict de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

conflict de munca

1.daca un angajat nu si-a primit salariul care este termenul in care acesta poate da in judecata firma respectiva?
2.plangerea se depune la judecatoria unde firma sau administratorul are adresa, ori la judecatoria unde apartine angajatul. angajatorul are sediul firmei in bucuresti iar angajatul este din provincie
multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:49, 7 August 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Actiunea trebuie introdusa in termen de 3 ani de la data de cand trebuia achitat salariul.

Actiunea de depune la Tribunalul in raza caruia domiciliaza salariatul...nu se depune la judecatorie.
Actiunea este scutita de plata taxelor judiciare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajatorul nu a dat salarii timp de 6 luni viu viu Buna ziua, Nu am primit salariul aferent a 6 luni lucrate. Firma are sediul social in Bucuresti, punctul de lucru in Targoviste, eu apartin cu domiciliul ... (vezi toată discuția)
Angajatorul nu vrea sa achite salariul restant ContSters345157 ContSters345157 Buna ziua, Sotul meu a lucrat la o firma timp de 4 ani in care a tot avut prombleme pt ca angajatorul nu ii platea salariul la data fixa, il tot intarzia. ... (vezi toată discuția)
Unde reclam angajatorul pentru ca nu mi-a dat salariul? niculae38 niculae38 as dori sa fac o plangere fostei firme unde am lucrat ,nici acum nu am primit salariu ,eu am plecat de la ei de o luna si jumatate ,si am salariul de luat de ... (vezi toată discuția)