Buna ziua, detin de putin tip un site cu printuri digitale (site-ul inca nu a fost lansat) si am intampinat o problema si anume am realizat niste reproduceri dupa alte printuri/postere luate de pe un site din united kingdom, am contactat de curand site-ul respectiv pentru a cere permisiunea de a publica accele reproduceri pe site-ul meu in sectiunea de reproduceri si cu link direct spre site-ul lor astfel in cat omul interesat de una din lucrarile mele poate alege sa cumpere oricand lucrariile originale de la ei. Raspunsul lor a fost ca din pacate ei nu imi pot da permisiunea de a publica accele reproduceri deoarece nu tin legatura cu artistii care si-au publicat lucrarile pe site-ul lor. Am incercat sa gasesc o modalitate de a lua legatura cu accei artisti insa nu am gasit nicaieri o adresa de contact. Ce mai pot face in acest caz? Imi pare foarte rau sa renunt la lucrari pentru ca am muncit foarte mult la ele si in accelasi timp sunt constienta ca initial trebuia sa cer permisiunea lor inainte de a ma apuca de munca. Exista vre-o portita? Va multumesc.
din pacate nu prea exista vreo portita. In general, cei care posteaza pe astfel de site-uri isi lasa si o adresa de contact, pentru cazul in care cineva ar dori sa colaboreze cu ei. In cazul in care nu reusiti sa dati de proprietarii drepturilor de autor pentru lucrarile respective, NU AVETI VOIE sa le utilizati opera in scopuri comerciale, de imagine, comunicare, marketing, etc. Faptul ca ati incercat sa-i gasiti si nu ati reusit, nu va da dreptul in niciun fel de a le folosi opera. Iar in cazul in care reusiti sa dati de persoanele respective, va recomand sa faceti un acord scris si semnat de ambele parti, pentru a fi acoperita in caz de ... B-) cine stie ce! Mult succes!
ar fi o posibilitate. de principiu in fiecare tara exista unele asociatii de gestiune colectiva si ati putea incerca sa identificati daca exista acest tip de institutie, cum se cheama si daca va pot ajuta.
ca sa faceti o idee exista in Romania UCMR-ADA care percepe de la fiecare furnizor de servicii TV o taxa lunara in functie de abonamentele pe care le practica si impart acea suma la artisti.
daca aveti noroc s-ar putea sa exista asa ceva in GB si care sa se ocupe de artistii care realizeaza acel tip de opera.
Ucmr -ada sau upfr
A. Ionut
Pentru activitatea desfasurata la un bar-club la care din cele doua organisme de gestiune colectiva a drepturilor de autor (UCMR-ADA sau UPFR) se achita taxele ... (vezi toată discuția)