avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1081 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... varsta la care ma pot pensiona
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

varsta la care ma pot pensiona

Sunt nascut in ianuarie 1966,am un handicap accentuat .Boala a fost diagnosticata in 1982 si am fost scutit de armata in 1984 ca inapt pe timp de pace si apt pe timp de razboi dupa care am fost clasat. Vechimea in munca este de 31 ani si 8 luni.
Ultima modificare: Marți, 8 August 2017
ContSters436693, utilizator
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 08:26, 9 August 2017
Va puteti pensiona cu 10 ani inainte de varsta standard de pensionare in conditiile in care ati realizat 2/3 din stagiul complet de cotizare, daca handicapul este preexistent calitatii de asigurat.
Daca handicapul este preexistent calitatii de asigurat va puteti deschide dreturile la pensie de limit de varsta la 55 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare Geomit71 Geomit71 Buna ziua. Am 43 de ani, handicap grad 3 hemipareza postmeningita, preexistent calitatii de incadrat in munca. Va rog sa-mi spuneti care este varsta la care ma ... (vezi toată discuția)
Sotul meu are retinopatie pigmentara nedeianumarioara nedeianumarioara sotul meu are retinopatie pigmentara boala de oichi -are grad grav cu insotitor ,am fost la casa de pensii si am intrebat daca se incadreaza sa iasa la pensie ... (vezi toată discuția)
Varsta pensionare persoana cu handicap accentuat cristinatabarca cristinatabarca Data nasterii:24.05.1960 Handicapul il am din nastere dar certificatul de handicap accentuat il am doar de 2 ani. Lucrez din 1984, dupa terminarea facultatii. ... (vezi toată discuția)