avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 218 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Protectia consumatorului - Produs nefunctional
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Protectia consumatorului - Produs nefunctional

Buna ziua,

Am achizitionat un produs electronic (TV) care in termen de 3 zile lucratoare s-a dovedit a fi nefunctional. Conform legii inteleg ca ar trebui sa imi fie inlocuit cu un altul nou. Pe site-ul de pe care l-am achizitionat precizeaza ca inlocuiesc doar produsele defecte in 48h /2 zile lucratoare. Mi-a fost trimis la service-ul lor de unde am primit raspuns ca nu poate fi repart si ca mi-a fost trimis la service ul producatorului. Fiind in aceasta situatie o negatie de service nu ar fi normal sa mi se inlocuiasca cu unul nou?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Silvia Zaharia , Avocat 18:46, 12 August 2017
Dacă produsul nu poate fi reparat (această măsură vizează repararea produsului în perioada de garanție), consumatorul are posibilitatea de a solicita vânzătorului conform art. 10 și 11 din Legea nr. 449/2003, republicată cu modificările ulterioare, următoarele:

" Art. 10. - În cazul lipsei conformităţii, consumatorul are dreptul de a solicita vânzătorului să i se aducă produsul la conformitate, fără plată, prin reparare sau înlocuire, conform art. 11, sau să beneficieze de reducerea corespunzătoare a preţului ori de rezoluţiunea contractului privind acest produs, în condiţiile art. 13 şi 14.
Art. 11. - (1) În cazul lipsei conformităţii, consumatorul are dreptul de a solicita vânzătorului în primul rând repararea produsului sau are dreptul de a solicita înlocuirea produsului, în fiecare caz fără plată, cu excepţia situaţiei în care măsura este imposibilă sau disproporţionată".

Pentru mai multe detalii puteți accesa site-ul:
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Produse defectuoase Saturnine Saturnine Buna ziua, Am tot cautat pe internet dar nu am gasit un raspuns concet . Daca achizitionez un produs ( sa zicem o pompa de bicicleta) ma duc cu ea acasa sa ... (vezi toată discuția)
Returnare produs cumparat dintr-un mall ralucatudor ralucatudor Buna ziua, Am primit cadou un ceas achizitionat de la un magazin dintr-un mall. Ceasul nu imi place, nu doresc sa il inlocuiesc cu un alt produs si as vrea ... (vezi toată discuția)
Produs defectat in cadrul termenului de garantie dddgab dddgab Am cumparat un toaster care s-a defectat dupa 10 luni si cateva zile de la cumparare. Garantia este, conform certificatului, de 12 luni. Daca il voi da la ... (vezi toată discuția)