avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 946 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Separare de bunuri si valori
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Separare de bunuri si valori

Buna seara,
Intrebarea mea este legata de situatia in care am luat un credit prima casa cu fostul partener in proportie 50-50%. Dorim acum ca unul din noi sa preia creditul integral, iar celalalt sa renunte la cota parte din imobil si sa iasa din contractul de credit. Intrebarea mea este legata de bunurile din apartament, se pot compensa in bani de catre cel care ramane cu contractul? Se poate duce in instanta acesta situatie in conditiile in care nu se ajunge la un acord comun?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 12:56, 11 August 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
de preferat e sa va intelegeti amiabil ,ca in instanta dureaza foarte mult , cheltuiti multi bani si nervi. Se pot imparti si bunurile si imobilul daca va intelegeti la un notar.
Si din contractul de rcedit, iesiti cand terminati de platit, in practica. Puteti da banca in judecata, cu Fond cu tot, dar este dificil dpdv juridic si, mai ales, jurisprudential.
Inecrcati sa gasiti alternative amiabile, nu iesit din contract. Eventual plata in avans, refinantare...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj între soți, după divorț. cum se rezolvă situația unui imobil luat printr-un credit în derulare? Moja Marina Moja Marina Bună ziua! Am și eu o nelămurire, am divorțat de curând (de pe 16 ianuarie), vreau sa fac partajul cu soțul, (nu prea ne înțelegem amiabil) si vreau ... (vezi toată discuția)
Divort si partaj olive_ro olive_ro Buna, Rog raspuns la urmatoarea situatie. Sunt casatorita de 8 ani, fara copii. In momentul de fata sotul solicita divortul, iar actiunea de partaj se va ... (vezi toată discuția)
Sulta- cuantum in contract ipotecar prima casa atwaro atwaro Buna ziua, sper sa ma puteti sfatui in legatura cu urmatoarea situatie: In urma cu peste 2 ani am achizitionat prin contract Prima Casa un apartament, ... (vezi toată discuția)