avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... RESTITUIRE AJUTOR SOCIAL
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

RESTITUIRE AJUTOR SOCIAL

Buna ziua,
Matusa mea beneficiaza de ajutor social in conditiile legii nr. 416/2001. In anul 2016, luna august, a incasat dividende in cuantum de 27 de lei, acest lucru fiind constatat de Agenția Judeteana pentru plati si inspectie sociala din adeverina de venit eliberata de administratia judeteana a finantelor publice. In urma constatarii, i-a fost transmisă o notificare, solicitîndu-i-se sa se prezinte la sediul agentiei judetene pentru plati si inspectie sociala, in vederea depunerii documentelor justificative cu privire la aceasta suma. I s-a pus in vedere faptul că in cazul in care nu va da curs invitatiei, se va proceda la recuperarea ajutorului social incasat in luna septembrie 2016, ca fiind necuvecuvenit. Aceasta a depus la sediul agentiei documentele privind incasarea celor 27 de lei cu titlu de dividende. In data de 14.07.2017 a primit o decizie prin care a fost dispusă recuperarea sumei platite cu titlu de ajutor social pentru luna septembrie 2016 in integralitate.
Exista vreo sansa ca, pe calea unei contestatii, sa se obtina cel putin o recalculare a sumei ce trebuie restituita?
Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Procedura de transmitere de catre casele teritoriale de pensii catre organele fiscale a titlurilor executorii pentru sume incasate necuvenit giocont giocont Buna seara, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie in care se afla o cunostinta-pensionar: -la inceputului acestui an 2019, a primit un Aviz de Plata de ... (vezi toată discuția)
Amnistie fiscala - indemnizatie crestere copil krisstinalexandru krisstinalexandru in perioada mai 2012 - mai 2013 am fost in concediu de crestere si ingrijire copil , am reluat activitatea cu data de 01 mai 2013. In luna iunie 2013 am ... (vezi toată discuția)
Trebuie sa dau indemnizatia inapoi tatyana292000 tatyana292000 Buna ziua! Am lucrat ca asistent medical la un medic de fam. si pe langa asta sunt si lider avon. Am intrat in indemnizatie de crestere copil de 1 an si 6 ... (vezi toată discuția)