Buna dimineata,as avea si eu o intrebare referitoare la distanta dintre 2 cladiri.Mama mea are o casa si lipit de ea in continuare o baie si o magazie construita si trecuta in acte.Deoarece la momentul construirii nu avea vecini in spatele magaziei,ea nu are o distanta de 60 cm pana in gard ci mai putin.Acum 4-5 ani cineva a cumparat terenul de dupa magazie si a construit o casa la distanta de 60 cm de gard.Avea voie sa faca asta ?In lege se spune ca distanta dintre cladiri trebuie sa fie de 120 cm,adica 60 mama si 60 el,dar avand in vedere ca constructia mamei exista deja ,nu avea nevoie de acordul acesteia de a se apropia la o distanta mai mica?La vremea respectiva pe cine am intrebat zicea ca daca el are 60 cm e ok,dar citind azi pe forum am vazut ca se cere ca intre cladiri sa fie 120 cm,ceea ce nu exista Cine are dreptate,el ca are 60 cm sau eu deorece am sesizat ca e prea aproape?Multumesc anticipat,(ma tem ca a uzat o semnatura falsa pentru a putea construi))
El are dreptate nu dvs. El a respectat distanta de 60 cm de la gard ,mama dvs nu a respectat-o. Omul probabil a respectat proiectul care e tot asa, la 60 cm de hotar. Chiar daca nu avea vecini in spatele magaziei ,mama dvs. nu avea dreptul sa construiasca pe linia de granita.
Nu se afla raspunsul pe forumuri, ci la urbanismul localitatii dv.
Sincer, strict tehnic, distanta intre doua cladiri se calculeaza matematic si are directa legatura cu fundatiile celor doua constructii, nu cu gardul si distanta fata de el.