Intrebarea mea e scurta si la obiect: are dreptul parintele (oricare ar fii el) sa stie unde si in ce perioada este plecat copilul cu celalalt parinte (ma refer la tabere excursii sau alte deplasari in tara)?
Atata timp cat este custodie comuna da. Ideea e insa ca n-ai cum sa-l obligi pe celalalt sa-ti spuna. In realitate ai un drept teoretic. Doar deciziile de zi cu zi ar trebui sa fie luate de rezident fara consultarea nerezidentului.
Eu nu vad ca ar avea un astfel de drept.
Sigur, ar fi un minim de decenta sa colaboreze si sa isi comunice astfel de lucruri, insa temei legal sa fie obligat un parinte sa comunice celuilalt asa ceva, nu gasesc.
Nu sunt de acord. Custodia comuna devine total lipsita de continut. Ca parinte custodian, ar trebui sa stiu ca copilul este plecat in tabara la munte sau la mare. In acelasi sens, cred ca si parintele nerezident ce are program de legaturi cu copilul pe mai multe zile, saptamani, trebuie sa informeze mama cu privire la copil.
Tabără copil
Martonze
Bună ziua,
Sunt în situaţia de a însoţi copilul într-o tabără de 4 - 5 zile, organizată de şcoală, unde pot participa şi părinţii ca ... (vezi toată discuția)