avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Dreptul parintelui rezident de a sti ce se intampla in ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Dreptul parintelui rezident de a sti ce se intampla in perioada de vizitare

Buna ziua,

Intrebarea mea e scurta si la obiect: are dreptul parintele (oricare ar fii el) sa stie unde si in ce perioada este plecat copilul cu celalalt parinte (ma refer la tabere excursii sau alte deplasari in tara)?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 23:37, 17 August 2017
Atata timp cat este custodie comuna da. Ideea e insa ca n-ai cum sa-l obligi pe celalalt sa-ti spuna. In realitate ai un drept teoretic. Doar deciziile de zi cu zi ar trebui sa fie luate de rezident fara consultarea nerezidentului.
Eu nu vad ca ar avea un astfel de drept.
Sigur, ar fi un minim de decenta sa colaboreze si sa isi comunice astfel de lucruri, insa temei legal sa fie obligat un parinte sa comunice celuilalt asa ceva, nu gasesc.
Doar in contextul in care ii este afectat dreptul la legaturi personale, asa cum a fost acesta hotarat de instanta.
Nu sunt de acord. Custodia comuna devine total lipsita de continut. Ca parinte custodian, ar trebui sa stiu ca copilul este plecat in tabara la munte sau la mare. In acelasi sens, cred ca si parintele nerezident ce are program de legaturi cu copilul pe mai multe zile, saptamani, trebuie sa informeze mama cu privire la copil.
againstpas, poate ca atunci cand o lege speciala va avea aspectul unei legi si nu al unui ghid de bune practici....

Alte discuții în legătură

Tabără copil Martonze Martonze Bună ziua, Sunt în situaţia de a însoţi copilul într-o tabără de 4 - 5 zile, organizată de şcoală, unde pot participa şi părinţii ca ... (vezi toată discuția)
Pot lăsa copilul în tabără dacă tatăl nu este de acord? roxanaameliaioana roxanaameliaioana Bună ziua sunt despărțită de tatăl copiilor, acesta momentan nu are drept de vizita dar ii interzice copilului sa meargă în excursie și tabara,susține ... (vezi toată discuția)
Drepturi parintesti Mihai_Mihaita Mihai_Mihaita M-am documentat mai mult , am intrebat chiar si un avocat dar parca nu sunt lamurit ,de aceea as dori sa pun aceasta intrebare si aici pe forum : daca 2 copii ... (vezi toată discuția)