avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 909 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Constructie fara acte pe teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Constructie fara acte pe teren

Buna ziua! In cazul in care o persoana a ridicat o casa pe un teren unde nu avea acte, legea ii permite sa cumpere acel teren dupa ce a construit casa?Asta mi s-a spus de la primarie,iar mie mi se pare o aberatie..nu stiu ce spune legea..
Cel mai recent răspuns: assportiva , utilizator 17:38, 14 August 2017
~ Conținut șters la cerere ~
Nu merge asa, casa urmeaza terenul, nu terenul urmeaza casa. Contactati un avocat, depinde daca ati avut acordul proprietarului etc.
Mai exact..un frate de-al meu a construit o cladire pe terenul mostenit, succesiunea nefiind facuta... acum eu fiind mostenitor, am fost la primarie si am reclamat,iar de la primarie mi s-a spus ca i se va da dreptul sa cumpere terenul sau sa platesc eu contravaloarea materialelor folosite la constructie...la succesiune cum se va proceda acum?am dreptul la terenul pe care a fost construita casa? secretara din primarie a zis ca odata ce nu l-am oprit din constructie...si a apucat sa construiasca in intregime casa...lui i se va da dreptul sa cumpere terenul de la noi ceilalti mostenitori, facandu-se o evaluare a terenului..(asadar eu nu pot cere cat vreau pe acea bucata de teren)...asta mi s-a spus din primarie...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Secretarul primariei nu elibereaza autorizatia de constructie ALEXAA10 ALEXAA10 Buna ziua ... socrul meu este in proces cu unul din vecini pentru o constructie ce nu a fost pusa la dist. corespunzatoare de acestia. In perioada procesului ... (vezi toată discuția)
Succesiune-drept de construire kikke kikke buna ziua,suntem 4 frati si nu am facut succesiunea dupa tata care a decedat in 1995.Acum ,eu si sotul meu vrem sa ridicam o cabanuta in curte unde sa mergem ... (vezi toată discuția)
Cum se imparte o casa marfan marfan Deschid topic nou, ca e un subiect aparte. O sa incerc sa fac lucrurile cat mai clare, ca sa fie usor de urmarit cazul. Care va sa zica: se vinde o casa ... (vezi toată discuția)