avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 912 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Prima la nastere
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Prima la nastere

Buna ziua.Angajatorul ofera prima la nastere?Mentionez ca sunt angajata la PRIMARIE CA ASIST PERS la primul copil
Ultima modificare: Joi, 10 August 2017
mamy86, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:32, 10 August 2017
In aceste situatii, nu se mai acorda in sectorul bugetar prima la nastere.
Doar la patron?Trusoul la nastere se mai da?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Angajatorii din sectorul privat pot acorda ajutoare la nastere numai daca au asa ceva mentionat in c.i.m., in c.c.m. aplicabil sau in regulamentul intern.

Acordarea trusoului a fost abrogata la 01.07.2010 prin Legea 118/2010.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata indemnizatiei la nasterea primului copil valcris valcris Buna ziua. Am auzit de curand ca, la nasterea primului copil, angajatorul iti plateste o prima de nastere a primului copil. Mentionez ca lucrez in sectorul ... (vezi toată discuția)
Zile evenimente deosebite iuliana8 iuliana8 Buna ziua. E legal ca in regulamentul intern sa fie trecute 3 zile de concediu la nasterea copilului in conditiile in care in legea concediului paternal sunt 5 ... (vezi toată discuția)
Daca nasc in strainatate, mai am dreptul la prima de nastere si la indemnizatia de crestere copil? allison allison Buna ziua. Am cateva nelamuriri. As dori sa merg sa nasc in strainatate. In acest caz, certificatul de nastere va fi emis de primaria orasului in care voi ... (vezi toată discuția)