avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1066 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Plata indemnizatiei la nasterea primului copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Plata indemnizatiei la nasterea primului copil

Buna ziua. Am auzit de curand ca, la nasterea primului copil, angajatorul iti plateste o prima de nastere a primului copil. Mentionez ca lucrez in sectorul privat. Puteti, va rog, sa-mi oferiti mai multe detalii ?
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:25, 14 Septembrie 2011
Depinde de Contractul Colectiv Unic la nivel de societate. Daca acolo este mentionat acest aspect.
In sistemul privat a fost trecuta aceasta prima in Contractul colectiv la nivel de societate sau in regulamentul intern.
Cum CCM la nivel de societate nu mai exista... mai poti verifica daca este cuprins in prevederile regulamentului intern.
oricum , va da daca vrea....in general formula este " se poate acorda"
valcris a scris:

Buna ziua. Am auzit de curand ca, la nasterea primului copil, angajatorul iti plateste o prima de nastere a primului copil. Mentionez ca lucrez in sectorul privat. Puteti, va rog, sa-mi oferiti mai multe detalii ?
Va multumesc anticipat.

acest ajutor de nastere este acordat de angajator numai daca este prevazut in c.i.m., in c.c.m. aplicabil acestuia sau in R.I. al angajatorului ... in lipsa unor astfel de prevederi , angajatorul dvs nu este obligat sa va acorde acest ajutor de nastere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu mediu pe unitate la nasterea primului copil 2015 Daniela888 Daniela888 Buna ziua, Avand in vedere ca pentru 2015 nu mai este in vigoare un contract colectiv de munca la nivel national, pentru o societate comerciala ... (vezi toată discuția)
Se mai acorda salariul mediu pe unitate la nasterea unui copil??? corina.trandafir corina.trandafir Buna ziua! in CCM la niv national 2007-2010 - Art. 51.se specifica: - in afara de ajutoarele prevazute de lege, la care au dreptul, salariatii vor ... (vezi toată discuția)
Ajutor nastere copil friday_325 friday_325 Buna ziua, doresc sa aflu daca exista vreo prevedere legala care obliga angajatorul sa acorde tatalui - salariatul societatii, vreun ajutor material la ... (vezi toată discuția)