avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariu mediu pe unitate la nasterea primului copil ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariu mediu pe unitate la nasterea primului copil 2015

Buna ziua,

Avand in vedere ca pentru 2015 nu mai este in vigoare un contract colectiv de munca la nivel national, pentru o societate comerciala multinationala cu 8 angajati in Romania, exista baza legala sau exista un articol in codul muncii care reglementeaza acordarea unui salariu mediu pe unitate pentru o angajata care da nastere primului copil ?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:28, 17 Martie 2015
doar daca esista prevederi in Regulamentul intern in acest sens
nu exista o astfel de prevedere in ROI. Pentru 2015 se stie daca se va semna sau nu la nivel national un contract colectiv de munca?
Ultima modificare: Marți, 17 Martie 2015
Daniela888, utilizator
Odata cu intrarea in vigoare a Legii nr.62/2011 nu se mai poate incheia ccm la nivel national.

Acordarea unui ajutor de nastere este posibila numai daca asa ceva este mentionat in c.i.m., in c.c.m. aplicabil sau in reg.intern al angajatorului.
In lipsa unor astfel de prevederi, angajatorul nu are nicio obligatie in acest sens.
Ultima modificare: Marți, 17 Martie 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prima nastere MariaDa MariaDa Buna ziua, Sunt o viitoare mamica (voi naste in luna septembrie) .As dori sa stiu daca angajatorul trebuie sa-mi acorde o prima de nastere. In luna ... (vezi toată discuția)
Sporul de vechime ContSters139791 ContSters139791 Buna ziua Citind Contractul colectiv de munca la nivel national pt 2011-2014, am observat ca exista prevederi cu privire la acordaea sporului de vechime. In ... (vezi toată discuția)
Salariu mediu/unitate pentru nastere ionam_2002 ionam_2002 Buna ziua, Am nascut in luna iunie 2012 un copil. Mai am dreptul la acel salariu mediu/unitate pentru nastere? Este obligat angajatorul sa mi-l plateasca ... (vezi toată discuția)