avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 867 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariu mediu/unitate pentru nastere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariu mediu/unitate pentru nastere

Buna ziua,

Am nascut in luna iunie 2012 un copil. Mai am dreptul la acel salariu mediu/unitate pentru nastere? Este obligat angajatorul sa mi-l plateasca ?

Multumesc,
Ioana M
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:54, 25 Iulie 2012
Este obligat numai daca acordarea acestui ajutor este prevazut in reg.intern al angajatorului sau in c.c.m. aplicabil acestuia ....
Nu stiu daca exista un regulament intern al societatii, in momentul cand am intrat in primul prenatal, in anul 2010, nu era nici regulament, nici ccm.

Contractul colectiv de munca la nivel national valabil acum nu mai prevede acest drept ?
De la 01.01.2011 nu mai exista Contract Colectiv de Munca incheiat la nivel national ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ccmn 2011-2014 mai este in viguare? giomoco giomoco In anul 2008 eram angajata si am intrat in CIC. Am solicitat firmei respective plata ajutorului de nastere, constand intr-un salariu mediu brut pe unitate, ... (vezi toată discuția)
Prima nastere MariaDa MariaDa Buna ziua, Sunt o viitoare mamica (voi naste in luna septembrie) .As dori sa stiu daca angajatorul trebuie sa-mi acorde o prima de nastere. In luna ... (vezi toată discuția)
Contract munca nivel national si salariu compensatoru mon_maria mon_maria Buna ziua. O firma cu 8 salariati, a facut 1 concediere individuala ce nu tine de pesoana salariatului. Este obligata sa plateasca salariu compensatoriu? ... (vezi toată discuția)