avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 910 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... legislatia muncii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

legislatia muncii

Buna ziua , daca angajatorul are angajati numai lacatusi si electricieni iar el inventează funcția internă de "operator mentenanță" pt. a folosi personalul la ambele meserii ( lacatusul prestează electrica si invers fara vreun curs de calificare) este legal conform legislatiei din România ? Mentionez ca aceasta meserie nu apare in COR .
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:01, 11 August 2017
Utilizarea Clasificării ocupaţiilor din România este obligatorie la completarea documentelor oficiale.

Atributiile sunt corect mentionate in fisa postului?
Ultima modificare: Joi, 10 August 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic
Ma uit in fisa postului si revin cu detalii . Dar chiar daca ar fi corect trecute atribuțiile, eu ca lacatus am voie să intervin in lucrari electrice fara sa am calificare ?
In opinia mea, nu aveti voie sa faceti asa ceva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatii ale angajatului precizate in fisa postului Mariuschi Mariuschi Pot fi obligat sa practic o meserie (ex : sudor electric )pentru care am calificarea necesara , daca sunt angajat pe cartea de munca ca lacatus masini si ... (vezi toată discuția)
Ce inseamna specificul unei meserii ? goplanet goplanet 2 ture sunt acoperite de sculer-matriter, a treia tura de lacatus prin decizie, fara schimbare contract de munca. Este acelasi fel al muncii pentru 2 meserii ... (vezi toată discuția)
Abuzuri in serviciu dodorel62 dodorel62 Buna dimineata. Daca intr-o intreprindere cu capital majoritar de stat , nu exista paza autorizata ,iar in perioada sarbatorilor de Paste se pun oamenii care ... (vezi toată discuția)