Buna ziua.Mi-am depus doosarul de angajare la primarie pentru functia de sef svsu.la doua zile am fost sunat de doamna secretara si m-a pus sa vorbesc cu o anumita doamna de la prefectura care s-a recomandat ca fiind reprezentanta ANFP-ului in judet.Mi-a zis ca mi se respinge dosarul deoarece nu indeplinesc o conditie din art.54 legea 188/1999 si anume studii medii finalizate cu bac(eu nu am bacul luat) si mi-a zis ca este post de functionar public.Tin sa mentionez ca in regulile de concurs s-a scris doar art.54 nimic altceva.Dupa cateva zile am facut o adresa catre Ministerul Dezvoltarii si Administratiei Publice cu urmatoarea intrebare: cum este incadrat postul de sef svsu: bugetar,contractual sau FP?si ce nivel de studii trebuie:medii finalizate cu bac sau medii.In urma cu 10-12 zile am primit raspunsul din care va citez:referitor la solicitarea dumneavoastra inreg.cu nr x din data z si ca urmare a raspunsului primit de la ANFP structura aflata in sub ordinea ministerului postul de sef svsu este unul CONTRACTUAL iar nivelul de studii necesare este MEDII....CUM POT ATACA?la tribunal cu proces sau mai simplu cu o plangere la DNA?
Studiile medii=studii de liceu finalizate (adica cu Diploma)..greseala a fost cand ti-au admis dosarul de concurs,
Studii superioare =nu doar o facultate terminata ci si Licenta luată,
De acord cu dumneavoastra .am facut o adresa catre ISJ DOLJ sa imi explice ce inseamna studii medii conform legii invatamantului iar raspuns a fost: studii medii=12 clase....bacul fiind un examen pentru a trece la studii superioare.Min.Educatiei spune ca studii medii = 12 clase si punct.