avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 973 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... cale de atac
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

cale de atac

Buna ziua.Mi-am depus doosarul de angajare la primarie pentru functia de sef svsu.la doua zile am fost sunat de doamna secretara si m-a pus sa vorbesc cu o anumita doamna de la prefectura care s-a recomandat ca fiind reprezentanta ANFP-ului in judet.Mi-a zis ca mi se respinge dosarul deoarece nu indeplinesc o conditie din art.54 legea 188/1999 si anume studii medii finalizate cu bac(eu nu am bacul luat) si mi-a zis ca este post de functionar public.Tin sa mentionez ca in regulile de concurs s-a scris doar art.54 nimic altceva.Dupa cateva zile am facut o adresa catre Ministerul Dezvoltarii si Administratiei Publice cu urmatoarea intrebare: cum este incadrat postul de sef svsu: bugetar,contractual sau FP?si ce nivel de studii trebuie:medii finalizate cu bac sau medii.In urma cu 10-12 zile am primit raspunsul din care va citez:referitor la solicitarea dumneavoastra inreg.cu nr x din data z si ca urmare a raspunsului primit de la ANFP structura aflata in sub ordinea ministerului postul de sef svsu este unul CONTRACTUAL iar nivelul de studii necesare este MEDII....CUM POT ATACA?la tribunal cu proces sau mai simplu cu o plangere la DNA?
Cel mai recent răspuns: katalyn86 , utilizator 16:30, 11 August 2017
Studiile medii=studii de liceu finalizate (adica cu Diploma)..greseala a fost cand ti-au admis dosarul de concurs,
Studii superioare =nu doar o facultate terminata ci si Licenta luată,
De acord cu dumneavoastra .am facut o adresa catre ISJ DOLJ sa imi explice ce inseamna studii medii conform legii invatamantului iar raspuns a fost: studii medii=12 clase....bacul fiind un examen pentru a trece la studii superioare.Min.Educatiei spune ca studii medii = 12 clase si punct.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Postul de șef svsu poate fi scos la concurs de către o primărie ca post de funcționar public? mdrap si anfp spun că postul este încadrat, conform legii, contractual cu studii medii katalyn86 katalyn86 Buna seara.postul de sef svsu poate fi scos la concurs de catre o primarie ca post de functionar public?MDRAP si ANFP spun ca postul este incadrat conform ... (vezi toată discuția)
Salarizarea se face dupa functia ocupata sau dupa incadrare? zama cristian zama cristian Buna ziua. Cum se stabileste clasa de salarizare si coeficientul de ierarhizare in cazul personalului contractual incadrat conf. L 284/2010 ca Inspector de ... (vezi toată discuția)
Sef svsu-functionar public? zama cristian zama cristian Sunt Sef SVSU-personal contractual.Pot cere sa mi se transforme postul in functie publica? Daca da, care este baza legala la care pot face referire? Multumesc. (vezi toată discuția)