avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Totalizarea perioadelor de activitate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Totalizarea perioadelor de activitate

Buna ziua.

Daca in ultimele 12 luni consecutive am venituri din salarii din Romania dar in acelasi timp am si din activitati independente din strainatate ma incadrez in TOTALIZAREA PERIOADELOR DE ACTIVITATE ? In acest caz luandu-se in calcul doar veniturile din Romania.

Sau pot beneficia de ICC din ambele surse de venituri?

Va rog sa ma ajutati!
Cel mai recent răspuns: Florin19775898 , utilizator 17:17, 19 Februarie 2020
Sper sa aveti dreptate.

Eu asa inteleg situatia:

Sa mai explic inca o data:

Am lucrat in Tara in perioada 2015 - (nasterea copilului) Noiembrie 2017
Am venituri din Irlanda in perioada 2015 - (nasterea copilului) Noiembrie 2017
Am venituri din USA in perioada 2015 - (nasterea copilului) Noiembrie 2017

Lunile luate in calcul la ICC sunt Decembrie 2016 - Noiembrie 2017

Intradevar veniturile sunt concomitente, dar urmatorul aliniat:
(5) În situația prevăzută la art. 2 alin. (6), dacă persoana realizează concomitent venituri supuse impozitului atât în țară, cât și în statele care aplică Regulamentul, se iau în calcul doar veniturile realizate în țară.

....se refera doar la cei ce fac Totalizarea perioadelor de activitate(art. 2 alin. 6) pentru a indeplini cele 12 luni necesare ICC.

Eu am complete 12 luni in tara si nu am nevoie de totalizare. Veniturile din afara ar trebui luate separat.
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 August 2017
gyagya, utilizator
Daca aveti realizate venituri in 12 luni numai in tara, atunci se iau in calcul numai acestea.
1. Si cu veniturile din strainatate pentru care am platit impozit statului Roman, cum raman?

2. Sa spunem ca ma incadrez in:
(5) In situatia prevazuta la art. 2 alin. (6) , daca persoana realizeaza concomitent venituri supuse impozitului atat in tara, cat si in statele care aplica Regulamentul, se iau in calcul doar veniturile realizate in tara.

...cum ramane cu veniturile care provin din USA? E o tara in care nu se aplica Regulamentul.

Multumesc foarte mult pentru sfaturi!
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 August 2017
gyagya, utilizator
Regulamentul este aplicabil numai în statele membre ale Uniunii Europene (UE), Spaţiului Economic European (SEE) sau Elveţia.

Pentru veniturile realizate in SUA ar fi bine sa intrebati la ANPIS - Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială.
[ link extern ] /
Bună ziua,

Cum s-a rezolvat până la urmă? Sunt într-o situație asemănătoare.

Mulțumesc,
Florin

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatia de cresterea copilului? mihalutza_2006 mihalutza_2006 As vrea sa stiu daca pot beneficia de indemnizatia de cresterea copilului daca eu lucrez in Italia, pentru ca fiind membri ai comunitatii europene stiu ca ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil URIAS URIAS buna ziua, Am realizat venituri intr-un stat membru UE timp de doi ani. Acum sunt insarcinata si am hotarat sa ma intorc in Romania. Va rog sa imi spuneti ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de crestere a copilului pentru persoane angajate in strainatate propache propache In cazul in care mama a lucrat in strainatate in ultimele 12 luni dar se va intoarce sa nasca in tara, este eligibila pentru a primi indemnizatia de crestere a ... (vezi toată discuția)