avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Folosinta gradina blocului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Folosinta gradina blocului

Buna ziua. Locuiesc pe spate la parterul unui bloc unde am o gradinita care se intinde pe tot spatiul blocului. Urmeaza sa obtin titlul de proprietate pentru terenul de sub apartament pentru constructie balcon, si ma intereseaza cum pot beneficia si de o mica parte din gradinita care tine in dreptul apartamentului pentru a putea amenaja un mic spatiu cu o masuta unde pot cobora direct din balcon pentru a savura cafeaua .Astept un raspuns. Multumesc.
Nu stiu cum anume ati obtinut titlu de proprietate pentru spatiul de sub viitorul balcon, dar tot asa faceti si cu gradina. Nu am date sa va spun mai multe, depinde de actele de proprietate, situatia juridica a imobilului si terenului etc.
Terenul din jurul imobilelor de locuit in comun pot reprezenta proprietate privata sau apartin domeniului public
In cazul dv terenul apartine domeniului public respectiv dv si oricare alt locatar nu aveti dreptul de a utiliza exclusiv terenul -fara acordul autoritatii publice locale=primaria
Aspectul ca dv Urmeaza sa obtin titlul de proprietate pentru terenul de sub apartamentnu genereaza vreun drept real,nu puteti lua terenul respectiv pe care exista edificat o constructie cu mai multe etaje,respectiv si vecinii dv de la etajele superioare pot obtine titlu de proprietate pe aceiasu suprafata de teren -titlu care insa nu la asigura privilegii aparte
Pentru a
putea amenaja un mic spatiu cu o masuta unde pot cobora direct din balcon pentru a savura cafeaua
este necesar ca proiectul tehnic sa prevada constructie balcon cu cale de acces in exterior
Pentru a utiliza exclusiv un mic spatiu din domeniul public este obligatoriu acordul autoritatii publice locale
Pai se refera la suprafata de sub viitorul balcon si nu inteleg ce inseamna drept de proprietate... daca era folosinta, ok, intelegeam, dar userul spune de drept de proprietate. trebuie vazute actele, ca orbecaim in intuneric in ce ne imaginam noi ca ar fi situatia juridica reala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scurgere apa aer conditionat... Mira68 Mira68 Buna ziua M-am mutat de aproape 3 ani si pana acum nu am avut probleme din cauza scurgerii apei din aerul conditionat. Incerc sa sintetizez problema mea. La ... (vezi toată discuția)
Reparatie acoperis, spatiu care apartine de bloc mihaipescar mihaipescar Buna ziua! Locuiesc intr-un bloc de apartamente la parter. Sunt interesat de urmatoarele aspecte pentru care as dori cateva lamuriri poate si cateva ... (vezi toată discuția)
Extindere balcon ulma ulma Buna ziua, Un proprietar care locuieste la parter si-a extins balconul,la inchis fara nicio aprobare.Va rog sa-mi spuneti,care sunt demersurile care trebuie ... (vezi toată discuția)