avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociatie de proprietari abuziva
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociatie de proprietari abuziva

Buna ziua,

Lângă casa mea este o asociatie de proprietari constituita din 4 duplexuri, deci 8 familii. Terenul pe care este construită casa mea este cumparat de la același proprietar care le-a vândut și celor din asociatie. Ce am in comun cu asociația este acel drum de acces din care fiecare proprietar are o anumita cota parte. Utilitățile le am de la fiecare furnizor in parte și nu au legătura cu asociatia(Enel, Distrigaz,etc). De câteva luni, de când m-am mutat, asociația insista ,chiar dacă eu nu vreau, sa contribui la cheltuielile lor și sa fiu membru. Eu nu am stipulata in contract nicio obligavitate de a intra in asociatie, dar ei considera ca dacă avem cota indiviza din drumul de acces, noi trebuie sa intram in asociatie și sa contribuim la cheltuielile lor. Vor sa ne intenteze proces pentru ca ne emit facturi in fiecare luna și considera ca trebuie sa le plătesc. Ce Ma sfătuiți sa fac ? Multumesc. Vlad
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 04:58, 21 August 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Precizati ca detineti incheiat contract individual furnizare utilitati
ne emit facturi in fiecare luna

Ce reprezinta acele facturi ?
Atat timp cat este constructie distincta,nu exista raporturi juridice care sa va implice responsabilitatea,solicitati asociatiei sa va comunice temeiul legal al pretentiei
Ei au paza la poarta, iluminat stradal, o firma care chipurile administreaza andamblul, dar de fapt nu face decât sa plătească portarul și sa emită facturi. In plus, având teren mai mare decât ceilalti, îmi impun sa plătesc de 3 ori mai mult decât oricare dintre proprietari. Eu am sistem de alarma la casa și nu Ma interesează un portar care sta la o distanță de 220 M de casa mea. Emit facturi pentru iluminat trădat, dar in fata casei mele nu exista stâlp de iluminat. In plus , pe o distanță de 20 ml de la asociatie pana la poarta mea nu este facut drumul, ci am aruncat eu niște pietris.
Ei au paza la poarta, iluminat stradal, o firma care chipurile administreaza andamblul, dar de fapt nu face decât sa plătească portarul și sa emită facturi. In plus, având teren mai mare decât ceilalti, îmi impun sa plătesc de 3 ori mai mult decât oricare dintre proprietari. Eu am sistem de alarma la casa și nu Ma interesează un portar care sta la o distanță de 220 M de casa mea. Emit facturi pentru iluminat stradal, dar in fata casei mele nu exista stâlp de iluminat. In plus , pe o distanță de 20 ml de la asociatie pana la poarta mea nu este facut drumul, ci am aruncat eu niște pietris. De fapt, vor ca acele cheltuieli făcute de ei sa fie plătite parțial și de mine. Nu am aderat la asociatie și nici nu Ma interesează acest lucru.
Ultima modificare: Vineri, 11 August 2017
VLADTANASIE, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
VLADTANASIE a scris:

având teren mai mare decât ceilalti, îmi impun sa plătesc de 3 ori mai mult decât oricare dintre proprietari.

Atat timp cat sunt constructii distincte, edificate cu proiect distinct si vandute de catre dezvoltator separat,nu va revine nici o obligatie

Va multumesc.
Vlad Tanasie
Ultima modificare: Vineri, 11 August 2017
VLADTANASIE, utilizator

Alte discuții în legătură

Asociatie de proprietari tanasievladgrigore tanasievladgrigore Buna ziua, Am cumparat un teren la marginea unui mini ansamblu rezidential saumai bine spus sunt cateva case care s-au constituit intr-o asociatie. ... (vezi toată discuția)
Loc de parcare fara cota parte indiviza EUR/GBP EUR/GBP Buna ziua, Locuiesc intr-un complex rezidential construit in 2018. Complexul are o parcare subterana pe 2 nivele si una supraterana. Accesul la parcarea ... (vezi toată discuția)
Tevi orizontale de caldura + lipsa calorifere hajnyci hajnyci Buna ziua, Va rog sa imi dati un sfat in rezolvarea problemei urmatoare: suntem proprietari noi ai unui apartament de 3 camere, care este situat la etajul ... (vezi toată discuția)