avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Factura și chitanță transmise electronic
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Factura și chitanță transmise electronic

Buna ziua,

Doresc să trec de la facturile scrise de mână la cele electronice. Ca obiect de activitate, mă ocup cu consultanță, și implică și deplasarea pe teren la diverși agenți economici, agricultori etc. În unele cazuri emit factura și chitanța la prima întâlnire cu operatorul, acesta făcându-mi ori o plată de avans, ori plata integrală.

Întrebarea mea este dacă emiterea facturii și chitanței se poate face online în cazul ăsta. Aș folosi un soft, probabil Smart Bill, aș face factura și chitanța în acesta și i-aș transmite-o prin WatsApp sau e-mail, la fața locului. De multe ori clientul nu are acces la o imprimantă, iar eu nu-i cunosc datele pentru a-i putea pregăti factura și chitanța în prealabil.

Nu am văzut practica asta și mă întreb dacă este legală.

Multumesc anticipat!

Alte discuții în legătură

Emitere chitante gambette gambette Brusc administratorul a renuntat la chitantele tipizate personalizate speciale pt. asoc. de proprietari si emite chitante redactate la PC si printate la ... (vezi toată discuția)
Cum inregistrez in casa de marcat plata avansului si ratelor? Maria2014 Maria2014 Vine clientul, comanda lenjerie de pat, plateste avans, nu am voie sa tai chitanta? Emit factura acum sau cand ridica produsul? (vezi toată discuția)
Trimitere factura online paptamas paptamas Buna ziua. Trebuie sa emit o factura catre un client (am o intreprindere individuala), si pentru asta folosesc un program de facturare online. Clientul a ... (vezi toată discuția)