Doresc să trec de la facturile scrise de mână la cele electronice. Ca obiect de activitate, mă ocup cu consultanță, și implică și deplasarea pe teren la diverși agenți economici, agricultori etc. În unele cazuri emit factura și chitanța la prima întâlnire cu operatorul, acesta făcându-mi ori o plată de avans, ori plata integrală.
Întrebarea mea este dacă emiterea facturii și chitanței se poate face online în cazul ăsta. Aș folosi un soft, probabil Smart Bill, aș face factura și chitanța în acesta și i-aș transmite-o prin WatsApp sau e-mail, la fața locului. De multe ori clientul nu are acces la o imprimantă, iar eu nu-i cunosc datele pentru a-i putea pregăti factura și chitanța în prealabil.
Nu am văzut practica asta și mă întreb dacă este legală.
Emitere chitante
gambette
Brusc administratorul a renuntat la chitantele tipizate personalizate speciale pt. asoc. de proprietari si emite chitante redactate la PC si printate la ... (vezi toată discuția)
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.