avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1002 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Calomnie, prejudiciu de imagine
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Calomnie, prejudiciu de imagine

Buna seara! Sunt functionar public si de curand, a venit cineva la mine in birou, in timp ce imi exercitam atributiunile de serviciu si, fara un motiv intemeiat, mi-a adresat cuvinte si expresii jignitoare ce nu pot fi reproduse. La acel monolog, a mai fost prezenta o colega de serviciu care a asistat partial la acele insulte pe care mi le-a adresat individa in cauza, de asemenea au mai vazut-o si alti colegi intrand la mine in birou, pusa pe cearta. Intentionez sa o actionez in instanta pentru calomnie pentru ca de foarte multi ani, povestea se tot repeta, eu iertand-o de fiecare data. Consider ca mi-a adus un grav prejudiciu de imagine si pentru asta vreau sa stiu ce sanctiuni i se pot aduce individei respective.
De asemenea, as vrea sa stiu daca pot cere daune morale, intrucat imaginea mea a avut de suferit.
In prezent, am depus sesizare la politie.
Multumesc anticipat!
Cu stima,
Valerica
Cel mai recent răspuns: valerica123 , utilizator 19:57, 12 Septembrie 2017
~ Conținut șters la cerere ~
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
L61/1991 Art. 3
Constituie contraventie savarsirea oricareia dintre urmatoarele fapte, daca nu sunt comise in astfel de conditii incat, potrivit legii penale, sa fie considerate infractiuni:
13) patrunderea, cu incalcarea normelor legale de acces, in sediile autoritatilor publice centrale si locale, institutiilor publice, institutiilor de invatamant si spatiilor apartinand acestora, indiferent de destinatia lor, regiilor autonome, societatilor comerciale, partidelor sau altor formatiuni politice, organizatiilor guvernamentale si neguvernamentale, ambasadelor si reprezentantelor altor state ori ale organizatiilor internationale de pe teritoriul Romaniei, precum si ocuparea fara drept a terenurilor apartinand ambasadelor si reprezentantelor sau a terenurilor situate in perimetrul acestora ori refuzul de a le parasi la cererea organelor de ordine
Iata ce zice si noul Cod Penal:
Art. 225
Violarea sediului profesional
(1) Pătrunderea fără drept, în orice mod, în oricare dintre sediile unde o persoană juridică sau fizică îşi desfăşoară activitatea profesională ori refuzul de a le părăsi la cererea persoanei îndreptăţite se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

Ar fi bine sa-i faceti o informare scrisa in acest sens.
Buna ziua! Va multumesc mult pentru raspuns! Saptamana viitoare intentionez sa consult un avocat in acest sens, pentru ca e imposibil sa mai tolerez un astfel de comportament! Imi pare rau ca nu am facut-o pana acum. Pentru mine personal, imaginea mea in comunitatea in care locuiesc, conteaza foarte mult si consider ca individa in cauza trebuie sa plateasca pentru toate acuzele pe care mi le aduce nefondat! Inca o data, va multumesc!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Chemati intai jandarmii sa consemneze faptele.
Multumesc mult! Daca va mai exista o data viitoare, da, cu siguranta! Deocamdata i-am depus plangere la politie insotita de o declaratie...

Alte discuții în legătură

Violare de domiciliu ? kem kem Unde poate fi incadrata fapta de a patrunde fara drept in incinta sediului unei societati comerciale, respectiv refuzul de a parasi incinta ? (vezi toată discuția)
Fotograf chemat in scoala de elevi alungat de director si politie bundy220 bundy220 Buna seara, nu am gasit o categorie mai potrivita problemei mele si am decis sa o aleg pe aceasta.Sunt fotograf cu acte in regula S,R.L. si am fost chemat de ... (vezi toată discuția)