avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Violare de domiciliu ?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Violare de domiciliu ?

Unde poate fi incadrata fapta de a patrunde fara drept in incinta sediului unei societati comerciale, respectiv refuzul de a parasi incinta ?
Cel mai recent răspuns: Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator 20:46, 17 Decembrie 2013
Codul penal:

Art. 192

Violarea de domiciliu

Pătrunderea fără drept, în orice mod, într-o locuinţă, încăpere, dependinţă sau loc împrejmuit ţinând de acestea, fără consimţământul persoanei care le foloseşte, sau refuzul de a le părăsi la cererea acesteia, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 4 ani.

În cazul în care fapta se săvârşeşte de o persoană înarmată, de două sau mai multe persoane împreună, în timpul nopţii sau prin folosire de calităţi mincinoase, pedeapsa este închisoarea de la 3 la 10 ani.

Pentru fapta prevăzută în alin. 1, acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate. Împăcarea părţilor înlătură răspunderea penală.


Ultima modificare: Marți, 17 Decembrie 2013
Lăzăruţiu Lucian, Avocat
Nu este vorba despre infrac'iunea de violare de domiciliu, sediul unei societ['i comerciale neputnd fi asimilat cu domiciliul persoanei fizice.Este vorba despre o contravenție, conform Legii 61/1991, cea prevăzută la art. 13 din lege, respectiv,, 13) patrunderea, cu incalcarea normelor legale de acces, in sediile autoritatilor publice centrale si locale, institutiilor publice, institutiilor de invatamant si spatiilor apartinand acestora, indiferent de destinatia lor, regiilor autonome, societatilor comerciale, partidelor sau altor formatiuni politice, organizatiilor guvernamentale si neguvernamentale, ambasadelor si reprezentantelor altor state ori ale organizatiilor internationale de pe teritoriul Romaniei, precum si ocuparea fara drept a terenurilor apartinand ambasadelor si reprezentantelor sau a terenurilor situate in perimetrul acestora ori refuzul de a le parasi la cererea organelor de ordine,,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calomnie, prejudiciu de imagine valerica123 valerica123 Buna seara! Sunt functionar public si de curand, a venit cineva la mine in birou, in timp ce imi exercitam atributiunile de serviciu si, fara un motiv ... (vezi toată discuția)
Fotograf chemat in scoala de elevi alungat de director si politie bundy220 bundy220 Buna seara, nu am gasit o categorie mai potrivita problemei mele si am decis sa o aleg pe aceasta.Sunt fotograf cu acte in regula S,R.L. si am fost chemat de ... (vezi toată discuția)