avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Fotograf chemat in scoala de elevi alungat de director ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Fotograf chemat in scoala de elevi alungat de director si politie

Buna seara, nu am gasit o categorie mai potrivita problemei mele si am decis sa o aleg pe aceasta.Sunt fotograf cu acte in regula S,R.L. si am fost chemat de niste elevi la liceul Pedagocic din Bacau pentru a face niste fotografii de diploma.Problema este ca directorul liceului a adus pe altcineva sa faca fotografiile respective dar la pret dublu,si culmea mi-a zis si in fata ca respectivul fotograf le da lor 50%din incasari. In consecinta directorul a sunat la politie si acestia din urma m-au scos afara cu forta si mi-au intocmit proces verbal la legea61 art 2 pct15.Procesul verbal l-au intocmit in lipsa si mi-a venit prin posta.Mentionez faptul ca am intrat in curtea liceului cu masina si portarul mi-a deschis poarta.
Va rog sa ma ajutati sa inteleg ce inseamna "incalcarea normelor legale" de la acest art 2 pct 15,si ultimul rand referitor la parasirea "acestora"se refera doar la partea de ocupare si refuzul de a parasi... .
"15) pătrunderea, cu încălcarea normelor legale de acces, în sediile autorităţilor publice centrale şi locale, instituţiilor publice, instituţiilor de învăţământ şi spaţiilor aparţinând acestora, indiferent de destinaţia lor, regiilor autonome, societăţilor comerciale, partidelor sau altor formaţiuni politice, organizaţiilor guvernamentale şi neguvernamentale, ambasadelor şi reprezentanţelor altor state ori ale organizaţiilor internaţionale de pe teritoriul României, precum şi ocuparea fără drept a terenurilor aparţinând ambasadelor şi reprezentanţelor sau a terenurilor situate în perimetrul acestora ori refuzul de a le părăsi la cererea organelor de ordine;" De asemeni va rog sa-mi spuneti daca este legal faptul ca directiunea liceului aduna bani de la elevi fara sa elibereze chitanta si "contracteaza" servicii in numele elevilor.
Am sa contest procesul verbal ,dar m-ar ajuta sa stiu la ce refera acea expresie (norme legale de acces) si unde sunt stipulate.
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 13:11, 11 Martie 2009
dl. bundy,
ei au considerat ca ati intrat in incinta scolii in mod abuziv.daca nu este adevarat, aveti la indemana un termen legal de 15 zile, pentru contestarea procesului verbal.
Categoric ca nu este legal sa adune bani de la elevi fara sa le emita chitanta, dar aceasta este o problema foarte veche si nu s-a reglementat, nu se reglementeaza si nici nu se va reglementa niciodata..;)
Daca sunteti in termenul de contestare a procesului verbal, faceti, sau gasiti pe cineva, sa va faca o contestatie si poate scapati de amenda.
va dorim succes
Contestati procesul verbal , in termen de 15 zile de la comunicarea prin posta, cu o plangere adresata judecatoriei in a carei raza teritoriala a fost savarsita fapta!


In masura in care puteti dovedi cele afirmate,cu acte sau cu martori,cele inserate sunt motivele unei contestatii impotriva procesului verbal intocmit.Faceti contestatie in conditiile legii, astfel cum ati fost sfatuit.
Ultima modificare: Marți, 10 Martie 2009
Radu Gabrian, Mediator
Multumesc tuturor pentru sfaturi.Am sa depun contestatie in mod cert si peste ceva vreme am sa revin cu detalii eventual cu solutionarea.
bundy220 a scris:

Multumesc tuturor pentru sfaturi.Am sa depun contestatie in mod cert si peste ceva vreme am sa revin cu detalii eventual cu solutionarea.

OK.SUCCES !!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Violare de domiciliu ? kem kem Unde poate fi incadrata fapta de a patrunde fara drept in incinta sediului unei societati comerciale, respectiv refuzul de a parasi incinta ? (vezi toată discuția)
Regulamentul de organizare si functionare a unitatilor de invatamant - sanctionare disciplinara elevi Bestparents Bestparents Sancţiunile aplicate elevilor din învăţământul preuniversitar sunt stabilite de art. 118 din Regulamentul de organizare şi funcţionare a unit. de înv. ... (vezi toată discuția)