avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1050 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... AJUTOR ªOMAJ
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

AJUTOR ªOMAJ

Am lucrat timp de 10 luni la o societete, iar acum am fost dat afara. Pot sa beneficiez de ajutor de somaj, în condiţiile în care înainte de a mă angaja la această societate am mai lucrat 3 ani într-o altă societate, pauza dintre aceste două perioade lucrate fiind de 3 luni.
Cel mai recent răspuns: bvr , utilizator 15:06, 30 Septembrie 2009
Pentru a beneficia de indemnizatie de somaj trebuie sa indepliniti urmatoarele conditii:
- sa va inceteze CIM pentru un motiv neimputabil dvs.;
- sa aveti lucrate 12 luni in ultimele 24 de luni (nu neaparat consecutive si nu neaparat la acelasi angajator).
Da. Va trebuie o adeverinta cu stagiu de cotizare pe cele zece luni si inca o adeverinta cu un stagiu de cotizare pe doua luni de la locul anterior de munca.
R.C.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj manuelasimona manuelasimona Buna ziua, daca cineva a lucrat 9 luni la o firma, dupa aceea aceasta a semnat lichidare cu vechea firma, si dupa aceea au fost preluati de o alta firma unde ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa demisie Mihalciuc Mihalciuc Buna ziua! Va rog sa ma informati daca la data de 20 noiembrie 2013 mi-am dat demisia de buna voie de la o companie unde am lucrat consecutiv 4 ani de zile ... (vezi toată discuția)
Ajutor de somaj mariadiana mariadiana Mai pot sa beneficiez de indemnizatie de somaj daca dupa 9 luni de somaj mai lucrez o luna sau doua luni tinand cont ca legea prevede ca in decursul de 2 ani ... (vezi toată discuția)