avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... schimbare cont virare pensie intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

schimbare cont virare pensie intretinere

Buna ziua!
pentru schimbarea contului bancar in care primesc pensia de intretinere,acum fiind student pot instiinta angajatorul pentru a-mi vira banii in contul eu?
Este nevoie de hotarare judecatoreasca pt acest lucru?
pana acum prieam banii in contul mamei;
multumesc!
Cel mai recent răspuns: asaofi , utilizator 17:11, 16 August 2017
Odata ajuns major trebuie sa va demonstrati dreptul la intretinere, atat din partea rezidentului cat si a nerizendutlui, dovedind continurea studiilor. In acest moment, si daca sunteti major, mama incaseaza ilegal intretinerea dvoastra.
ok,ce pot face in aceasta situatie?
Vorbiți cu tata să vă vireze direct din mână banii în contul personal.
Odată ce ați împlinit 18 ani, tata nu mai are nici o obligație către mama pentru dvs.
Legal, angajatorul ar trebui din oficiu să întrerupă plata pensiei către mama dvs.
Sunteți amândoi maturi, înțelegeți-vă ca între bărbați în relația tată-fiu.
multumesc dapix!
Un major in continuarea studiilor are dreptul la pana la 25% atat de la mama, cat si de la tata. Userul pare a fi mai mult tata, decat fiu asa ca, daca pricepeti ce vreau sa spun, majorul poate cere in instanta intretinere atat de la mama cat si de la tata.

Alte discuții în legătură

Demarare actiune instanta pensie intretinere ALBERTO58 ALBERTO58 Buna ziua! avand in vedere faptul ca sunt major-student,trebuie sa ma adresez instantei sau angajatorului pt a-mi vira banii in contul meu? (vezi toată discuția)
Procent maxim din venit edmond11 edmond11 Buna ziua, In urma procesului de majorare a pensiei alimentare, mi s-a stabilit procentul de 25%. Aceasta majorare de pensie trebuie platita de la data ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara - consecinte neplata, propunere adoptie copil pisicuta33 pisicuta33 buna ziua, am si eu o neliniste.Nu am platit pensia alimentara de 2 luni iar fosta sotie ma dat in judecata eu fiint plecat din tara dar ea stia acest lucru si ... (vezi toată discuția)