avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 371 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Hartuire pe Facebook
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Hartuire pe Facebook

Buna seara ! Ce pot sa fac cu o persoana care a facut cont fals si trimite poze cu mine la prieteni in mesenger ???
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 18:17, 13 August 2017
In primul rand cereti FB blocarea si desfiintarea contului si sa va dea datele cu privire la trafic pt identificarea locului si a persoanei care a facut falsul, dupa care va adresati Politiei, Parchetului sau Instantei, dar mai bine e sa vorbiti inainte cu un avovat.
Puteti actiona pe cale civila conf.art.71-74 NCC.solicitand dupa caz,daune morale/materiale.
danpopescu2011 a scris:

Puteti actiona pe cale civila conf.art.71-74 NCC.solicitand dupa caz,daune morale/materiale.

Este foarte corect, dar faptele s-au petrecut in spatiul virtual si e foarte greu de dovedit persoana vinovata responsabila civil si penal desigur, de aia am zis sa ceara traficul de date

Plus ca nu sunt sigur ca ar fi vorba de infractiunea numita hartuire (s-ar putea ca Politia sa nu vrea sa se bage).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cont fals facebook. cum pot afla cine l-a făcut și în ce mod poate fi tras la răspundere? AlinDelcea AlinDelcea Buna seara! Am si eu o neclaritate privind crearea unui cont fals si sper sa primesc un raspuns daca se poate, fapt pentru care va multumesc anticipat! Am ... (vezi toată discuția)
Hartuire minor dragalinamihaela dragalinamihaela Am o fata de 17 ani care e agresata pe facebook cu tot felul de mesaje urate si comentarii la fotografii foarte injositoare si nu stiu cum sa intervin.Eu sunt ... (vezi toată discuția)
Hartuirea pe site-urile de socializare Lauricius Lauricius Am o problema pe care nu reusesc sa o rezolv si m-ar ajuta niste pareri. Sunt hartuita pe facebook de un individ, hartuire insemnand ca posteaza comentarii ... (vezi toată discuția)