avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Venit din job remote-din strainatate
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Venit din job remote-din strainatate

Buna ziua,
Este prima oara cand am un job prin intermediul internetului, din strainatate, la firma Appen. Am primit un contract de munca online iar banii ii primesc pe o platforma Payoneer, in dolari americani. Nu stiu ce trebuie sa fac ca totul sa fie legal cu legile noastre.. Am citit de pe ici de pe colo despre declaratii de venit sau articole despre impozitare, dar eu nu pricep terminologiile folosite si nu stiu daca genul asta de venit trebuie impozitat sau nu, declarat sau nu. Deci.. rog pe cineva care are rabdare si amabilitate, sa imi spuna ce trebuie sa fac acum?:))
Cel mai recent răspuns: alle4295 , utilizator 12:39, 15 August 2017
Tu ai un contract si nu stii. Nici eu nu am cum sti, pana nu citesc contractul.
In contract nu scria nimic despre chestia asta.
Daca impozitarea nu se face in tara unde are platforma firma respectiva sau daca Romania nu are acord pentru evitarea dublei impuneri, atunci va trebui sa platiti impozite si contributii in Romania.
Multumesc, cum stiu daca are Romania acord pentru evitarea dublei impuneri?

Alte discuții în legătură

Impozit pe dividende persoane fizice nerezidente egkertsou egkertsou Cat si cum se plateste impozitul pe dividente pentru un asociat cetatean american? Multumesc (vezi toată discuția)
Impozit in romania pentru salariu dintr-o alta tara ue daniela1958 daniela1958 Buna ziua, Va rog daca aveti amabilitatea sa-mi raspundeti: din luna februarie 2014 lucrez in Germania cu contract de munca -jumatate de norma (24 ore pe ... (vezi toată discuția)
Declarare venit de 2000 de dolari de pe urma unui proiect Georgikk Georgikk Bună! Am făcut un venit de 2000 de dolari de pe urma unui proiect de freelancing. A fost a one time thing, nu mai fac asta acum. Cum ar trebui sa declar ... (vezi toată discuția)