Tatal meu a murit iar mama s-a recasatorit acum 40 ani,Impreuna cu sotul al doilea au cumparat un apartament.Acum sunt amandoi morti.
Din a doua casatorie nu au rezultat copii.
Eu cu sora suntem singurii mostenitori directi.
Inainte de moarte au lasat apartamentul unei surori al celui de-l doilea sot.
Sora mea a avut grija de amandoi inainte de moarte.
Actele au fost semnate de mama cand ea facea morfina.
Va intreb tinand cont de cele de mai sus ce drepturi mai am eu si sora mea asupra mostenirii.
Mentionez ca am fost la notar unde ne-am inteles sa primim 25% din valoarea apartamentului,dar cei care au ,,mostenit,, nu-i mai intereseaza intelegerea.
Multumesc!
Depinde care dintre ei a murit primul, cine era in viata la momentul decesului sotului (frati, parinti) si prin ce gen de act au transmis dreptul de proprietate al apartamentului(testament, donatie, vanzare-cumparare).
Daca mama dvs a murit ultima sunteti indreptatiti la minim 25%, chiar daca apartamentul a fost transmis prin donatie sau testament.
Puteti solicita partajul, daca ati facut dezbaterea mostenirii.
Nu trebuie sa ii asteptati pe ei sa va dea partea din mostenire.
Daca apartamentul era un bun comun.. partea mamei dvs era de 1/2, La data decesului sotul mostenea 1/4, copiii 3/4, chiar daca a facut acel testament dvs aveti o rezerva de 1/2 din cota de
3/4. Asta inseamna 3/16 din apartament.
Sunt mostenitoare??
gabytza26
Buna ziua.Sant un copil dintr.o relatie nelegala,dar care printr.un proces s.a dovedit a fi al lui si astfel i.am purtat numele tatalui.tata s.a casatorit apoi ... (vezi toată discuția)
Va rog un sfat
StanescuMihai
Buna ziua,
Detin un apartament cumparat inaintea casatoriei si sunt interesat sa il impart in mod egal 1/2, legal, cu sotia mea. Ma puteti sfatui va rog, ce ... (vezi toată discuția)