avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie crestere copil

Joi, 31 august urmeaza sa termin contractul de munca la o societate, iar luni, 4 septembrie voi incepe activitatea la noul loc de munca, cu pauza de o zi intre cele doua job-uri, respeectiv vineri 01.09.
Intrebarea mea este daca aceasta zi de intrerupere afecteaza in vreun fel indemnizatia de crestere a copilului, chiar daca eu voi inregistra venit in ambele luni.
In lege este specificat faptul ca trebuie sa inregistrezi venit minim 12 luni din 24, dar totodata se cere adeverinta de venit pe ultimele 12 luni.
Mentionez faptul ca nu sunt insarcinata dar doresc sa se intample pana la sfarsitul acestui an.

Multumesc anticipat pentru raspuns
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:47, 14 August 2017
Acea zi de intrerupere nu va afecteaza in vreun fel dreptul de a beneficia de indemnizatia de crestere a copilului, chiar daca veti inregistra venituri in ambele luni.

In speta, beneficiati de indemnizatia pentru CCC , intrucat se iau in considerare si fractiunile de luna, in conditiile prevazute de OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:

Art. 4
(1) In calculul celor 12 luni prevazute la art. 2 alin. (1) se includ si fractiunile de luna in care s-au realizat venituri supuse impozitului, precum si cele in care solicitantii s-au aflat in situatiile prevazute la art. 2 alin.(5) si (6), considerate luna intreaga.

(2) Prin fractiune de luna se intelege efectuarea a cel putin jumatate din zilele lucratoare din acea luna in care persoana indreptatita a realizat venituri supuse impozitului ori s-a aflat in una sau mai multe dintre situatiile prevazute la art. 2 alin. (5) si (6).

(3) Prin exceptie, se accepta ca de cel mult 3 ori fractiunea de luna sa fie constituita dintr-un numar mai mic de zile lucratoare decat cel prevazut la alin. (2).

(4) In situatia in care nasterea copilului se produce inainte de termen, perioada prevazuta la art. 2 alin. (1) se diminueaza cu perioada cuprinsa intre data nasterii copilului si data prezumata a nasterii, certificata de medicul de specialitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu fara plata pe perioada stagiului de cotizare v_florina v_florina Buna ziua, In situatia in care am 15 zile conceidiu fara plata in decursul unei luni din ultimele 12 luni (mai detalit, cu o luna in urma), in ce masura imi ... (vezi toată discuția)
Conditii de obtinere ccc andy77 andy77 Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca e posibil sa primesc ccc(concediu crestere copil)daca in ultimele 12 luni am avut o intrerupere de 7 zile. Va ... (vezi toată discuția)
Maternitate Calin1010 Calin1010 Buna ziua.Trebuie sa nasca sotia in luna noiembrie.Pana atunci are cotizat 14 luni dar are o intrerupere de 7 zile (a schimbat locul de munca) ma intereseaza ... (vezi toată discuția)