Buna ziua! Sotia mea a terminat academia de politie in 2006 si a lucrat pana in 2011 cand si-a dat demisia si a plecat din tara.Intrucat avea un contract cu statul precum va lucra 9 ani si nu a respectat a ramas cu o datorie. Din cate am citit datoria se prescrie dupa 5 ani dar vroiam sa stim daca in cazul cererii cetateniei intr- un alt stat Romania imi elibereaza acea hartie ca nu avem datorii
Daca statul nu a inceput procedura de recuperare a datoriei, s-ar putea prescrie. Dar nu cred ca statul a uitat sa inceapa procedura. Simpla comunicare catre sotie ca are o datorie catre stat, constituie inceperea procedurii de recuperare.
gi-jane2
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Ca nu are datorii e una, ca nu poate fi executata pt acea datorie ca e prescris dreptul de a cere executarea silita, e altceva.
Prescriptia nu înseamnă că datoria nu exista, ci ca nu poate fi obligata sa o achite.
Termenul de prescripție se împlinește dacă creditorul nu întreprinde nimic sa își recupereze datoria. V-am zis ca și dacă e prescrisa, asta înseamnă că nu va poate obliga sa plătiți, dar datoria exista, nu o sa va dea adeverința ca nu aveți datorii dacă ea exista. Se poate sa nu se afle în evidenta lor ca debit de recuperat.
Prescriere datorie
mariustec
Buna seara..deranjez cu o intrebare:daca am avut un credit la o banca iar dupa un timp neachitand ratele aceasta la cesionat unei firme de recuperari creante ... (vezi toată discuția)
Termen prescriere
ovidiu2406
buna, nu stiu daca postez intrebarea unde trebuie dar... Daca impotriva mea ca persoana fizica exista o hotarare judecatoreasca si definitiva prin care sunt ... (vezi toată discuția)