avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1019 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Datorie la stat
Discuție deschisă în Executare silită

Datorie la stat

Buna ziua! Sotia mea a terminat academia de politie in 2006 si a lucrat pana in 2011 cand si-a dat demisia si a plecat din tara.Intrucat avea un contract cu statul precum va lucra 9 ani si nu a respectat a ramas cu o datorie. Din cate am citit datoria se prescrie dupa 5 ani dar vroiam sa stim daca in cazul cererii cetateniei intr- un alt stat Romania imi elibereaza acea hartie ca nu avem datorii
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 19:46, 15 August 2017
Daca statul nu a inceput procedura de recuperare a datoriei, s-ar putea prescrie. Dar nu cred ca statul a uitat sa inceapa procedura. Simpla comunicare catre sotie ca are o datorie catre stat, constituie inceperea procedurii de recuperare.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ca nu are datorii e una, ca nu poate fi executata pt acea datorie ca e prescris dreptul de a cere executarea silita, e altceva.
Prescriptia nu înseamnă că datoria nu exista, ci ca nu poate fi obligata sa o achite.
Nu stiu daca a inceput procedura dar sa presupunem ca a inceput, in cazul asta nu se mai prescrie ca nu inteleg care este diferenta?
Termenul de prescripție se împlinește dacă creditorul nu întreprinde nimic sa își recupereze datoria. V-am zis ca și dacă e prescrisa, asta înseamnă că nu va poate obliga sa plătiți, dar datoria exista, nu o sa va dea adeverința ca nu aveți datorii dacă ea exista. Se poate sa nu se afle în evidenta lor ca debit de recuperat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriere datorie mariustec mariustec Buna seara..deranjez cu o intrebare:daca am avut un credit la o banca iar dupa un timp neachitand ratele aceasta la cesionat unei firme de recuperari creante ... (vezi toată discuția)
Termen prescriere ovidiu2406 ovidiu2406 buna, nu stiu daca postez intrebarea unde trebuie dar... Daca impotriva mea ca persoana fizica exista o hotarare judecatoreasca si definitiva prin care sunt ... (vezi toată discuția)
Taxa auto neplatita de 6 ani se prescrie? Lenflor Lenflor Primesc pe fosta adresa instintare de plata pentru o masina pentru care nu s a mai platit impozitul auto din 2012-2013 cand a fost casata.Nestiind ca trebuie ... (vezi toată discuția)