avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 335 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Taxa auto neplatita de 6 ani se prescrie?
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Taxa auto neplatita de 6 ani se prescrie?

Primesc pe fosta adresa instintare de plata pentru o masina pentru care nu s a mai platit impozitul auto din 2012-2013 cand a fost casata.Nestiind ca trebuie sa o radiez nu am dus actele,apoi nu am avut actele divortand,abia anul asta mi a trimis poze dupa ele.Exista posibilitatea de a fi prescrisa datoria?Am vazut ca pe instiintare scrie de recuperare din executare silita in valoare de 24 lei ,ce inseamna asta?Eu nu sunt angajata nu am venituri .Cum pot scapa de ea?Cum poate sa mi se recalculeze datoria in cazul in care nu se poate prescrie?Imi amintesc ca a fost o hartie de executare silita acum 5 ani sau mai mult.Multumesc
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 10:22, 12 Ianuarie 2019
Daca ati primit somatie aferent executare silita,inseamna ca autoritatea fiscala teritoriala in calitate de creditor a demarat procedura de recuperare debit in evidenta si a obtinut executarea silita a bunurilor in evidenta dv
Creditorul,urmare dezinteresului dv de a va achita debitee in evidenta a parcurs procedura d erecuperare debit in instanta ,care a dispus obligarea dv la achitare integrala debite
Debitele acumulate la stat au termen de prescriptie de 5 ani-daca in acest interval creditorul nu a desfasurat acte si actiuni pentru recuperare debit
In cazul dv ,este evident ca autoritatea fiscala in calitate de creditor a staruit in interesul de recuperare debit in instanta,astfel ca a fost intrerupt termenul de prescriptie si a fost reluat un nou termen de 5 ani

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenzi 123455632 123455632 Dupa cat timp nu mai este valabila o amenda.....am primit acum vreo 5 ani amenzi cumulate la o valoare de 10000 de lei amenzi rutiere Si am citit undeva ca ... (vezi toată discuția)
In cat timp se prescriu impozitele si taxele locale ?datoria provine din 2007 cand proprietarul a decedat Iulia branza Iulia branza In 2007 proprietarul imobilului si a terenului a decedat,sotie de vet de razboi nu a fost dezbatuta mostenirea si taxele locale nu au fost ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am si eu o intrebare referitoare la executarea silita ... SMarius2016 SMarius2016 Buna ziua, Am si eu o intrebare referitoare la executarea silita si sper ca cineva cu competente in domeniu sa-mi poata raspunde. Problema mea este ... (vezi toată discuția)