avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 742 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Pasaport electronic fara domiciliu?
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Pasaport electronic fara domiciliu?

M-am casatorit de curand si doresc sa iau numele sotului. Am fost la ambasada romana din Londra unde locuiesc de cateva luni, si mi s-a zis ca nu-mi pot schimba pasaportul deoarece am nevoie de rezidenta in strainatate. O alta optiune mi s-a zis ca este sa ma intorc in tara si sa imi refac buletinul cu noul nume, apoi sa aplic pentru pasaport.
Doresc sa renunt la buletin si sa am pasaport CRDS. Am plecat din Romania acum 5 ani si nu ma intorc decat foarte rar, 2-3 zile/an. Insa nu am domiciliu stabil intr-o alta tara. Lucrez in film si nu se intampla sa stau intr-o tara mai mult de 6-7 luni cat dureaza un proiect. Apoi alt studio intr-un alt oras, alta tara. Nu stiu ce sa fac. Nu am domiciliu in Romania, nici nu pot aplica pentru rezidenta altundeva. Exista posibilitatea unui pasaport unde tara de rezidenta nu e mentionata/nu trebuie dovedita? Acum toata lumea calatoreste, sunt sigura ca nu sunt un caz atat de special. Ar trebui sa existe o solutie...
Multumesc frumos pt timpul acordat si multumiri anticipate pt raspunsuri :)
Cel mai recent răspuns: Hana23 , utilizator 15:17, 8 Septembrie 2017
Exista posibilitatea unui pasaport unde tara de rezidenta nu e mentionata/nu trebuie dovedita?

Nu, nu exista.
Cei e la consulat au dreptate: trebuie intai sa va schimbati numele, deci sa va faceti carte de identitate macar povizorie ca sa puteti obtine si pasaport.

Sotul este cetatean roman?

Multumesc frumos pentru raspuns!
Sotul este cetatean austriac.
Cum pot sa imi fac carte de identitate, fie ea si provizorie, fara domiciliu in tara?
Si apoi pasaportul va fi tot cu domiciliul in Romania, nu? Nu risc nicio amenda ori consecinta legala daca mint in privinta domiciliului?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot cumpara teren ca cetatean american? cheloo03 cheloo03 Buna ziua, incerc sa dau de niste raspunsuri concrete de ceva vreme, si am zis poate aici am mai mult noroc. Sunt stabilit in state de 15 ani, sunt cetatean ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere pentru copil nascut in anglia iulia_pro iulia_pro Buna ziua, Din cate am citit pe forum, am inteles ca unul din documentele necesare pentru obtinerea certificatului de nastere, este, o adeverinta de ... (vezi toată discuția)
Buletin nou flu flu bună, am şi eu o întrebare (mi-a adresat-o un prieten şi nu sunt în măsură să îi răspund pentru că nu ştiu): în cazul expirării buletinului, cum ... (vezi toată discuția)