avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 819 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Intrarea in tara a unui copil minor
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Intrarea in tara a unui copil minor

Buna. Am un copil de o luna si jumatate care a ramas in grija parintilor mei in Germania, eu fiind in Romania. Ce acte sunt necesare pentru a putea trece cu el in tara? Daca nu are "foaie de drum" de la Consulatul Romaniei in Germania putem trece noi ambii parinti cu el in Romania?
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 20:42, 15 August 2017
De intrat in Romania nu ar fi o problema, din moment ce cetatenilor romani nu li se poate interzice sa intre-n Romania, dar iesirea din Germania/Ungaria ar fi problematica si ati putea ajunge in arest.
Daca nu are "foaie de drum" de la Consulatul Romaniei in Germania putem trece noi ambii parinti cu el in Romania?

Nu puteti iesi cu el din Germania fara titlu de calatorie, e nevoie de un act cu poza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte pierdute in germania - pot intra in tara? chipucnicolae chipucnicolae am pierdut cartea mea de indentitate si pesaportul fiului meu in germania cind veneam de la aeroport.fiul meu este la scoala in germenia si treb sa merg in ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, în curând călătorim cu bebe din germania către ... Melysasidi Melysasidi Bună ziua, în curând călătorim cu bebe din Germania către România fără tată.Bebelușul meu are cetățenie germană eu și tatăl cetățenia ... (vezi toată discuția)
Pasaport expirat - intrarea in tara ema222 ema222 buna ziua in luna august am venit in romania sa schimbam pasaportul fetitei mele care expira la sfarsitul lui septembrie aveam la dispozitie o saptamana findca ... (vezi toată discuția)